Taksiciler, Ankara’Nın Fahri Turizm Elçisi Olacak

Ankara’nın tarihi ve kültürel yerlerinden Ankara Kalesi’ndeki esnaflar, turistlere doğru bilgilendirme yapmak için eğitimden geçecek.

Ankara’nın tarihi ve kültürel yerlerinden Ankara Kalesi’ndeki esnaflar, turistlere doğru bilgilendirme yapmak için eğitimden geçecek.

    Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası işbirliğiyle gerçekleştirilecek çalışmalarda, Ankara Kalesi bölgesinde faaliyet gösteren taksici da esnafı eğitime alınacak.

    Ankara Kalesi ve çevresinde faaliyet gösteren esnafları eğitimden geçirecek grup, ilk etabı taksicilere verilecek. Taksiciler aldıkları eğitimle, Ankara’nın tarihi ve kültürü ile eserlerini anlatarak Ankara’nın fahri turizm elçiliğini yapacak.

    Ayrıca Kale Taksi esnafı, Ankara’da taksi esnafı arasında tek tip giyinmeye de öncülük edecek. Kale Taksi’nin esnafı gömlek ve kravatla hizmet verecek. Böylece taksiciler, Ankara Kalesi’nin tarihi, kültürel değerlerini müşterilere iyi anlatılabilmesi ve tanıtılmasında etkin olacak.

    Ankara Kalesi Washington Restoran’da yapılan toplantıya Ankara Kalesi taksi esnafı ile birlikte Ankara Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner katıldı.

    İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, eğitimin önemine dikkat çekerek “Taksici esnafımız Ankara Kalesi ile ilgili bilgileri okul dönemleriyle sınırlıydı. Şimdi onlar, buranın tarihi ve kültürel bilgilerine vereceğiz ve onlar da müşterilerine anlatacak.” dedi.

    Gazi Üniversitesi’nden 20 öğretim üyesi ile Ankara Milli Eğitim bünyesinde 80 lise öğretmeni Ankara Kalesi ve çevresiyle ilgili bilgilendirme eğitiminden geçtiğini belirten Acar, Gazi Üniversitesi’nin eğiticilerinin Ankara Kalesi esnafını da bilgilendireceğini söyledi.

    Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, verilen eğitimlerle amaçlarının müşterilerine ve turistlere en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu kaydetti.

    Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in Ankara’nın kültür ve turizm şehri olması için gayretler sarf ettiğini hatırlatan Yiğiner, “Eksikliklerimizi tamamlayarak, turistlere daha kaliteli hizmet sunmanın yollarını arıyoruz. İlk başlarda taksicilerle başladık, diğer esnaflarımız da bu eğitimlerden geçecek. Böylece Ankaramız, ülkemiz kazanacak ve bizler kazanacağız. Kısacası hepimiz kazanacağız. Çok çalışmamız gerekiyor. Yiğiner, verilen eğitimler sonunda Ankara Kalesi esnafının müşterilerine Ankara Kalesi ve çevresinin tarihi ile kültürünü daha iyi anlatacaklarını sözlerine ekledi.

    Eğitimci Fatma Yüce de taksicilere günlük yaşadıkları sorunlar ile çözüm önerileri konusunda bilgi verdi. Yüce, taksicilerin sürüş esnasında rahatlamaları amacıyla nefes aldırma pratiği yaptırdı. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden Asuman Alpagut da taksici esnafına Ankara Kalesi’nin hemen yanındaki müze hakkında bilgi verdi. İl Kültür Turizm Müdürlüğü Danışma Bürosu görevlilerinden Ali Fuat Er de, turistlerin en çok danıştığı konular hakkında taksicilere bilgilendirdi. Ankara Valiliği tarafından daha önce şubat ayında yapılan ‘Kale Eylem Planı’ toplantısında bölgede faaliyet gösteren esnafın Kale konusunda bilgilendirilmesi ve müşterilerine aktarması fikri benimsenmişti.