Samsun Valisi Aksoy: Potansiyellerimizi Değerlendirip, Marka Şehir Olacağız

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bölgenin potansiyel değerlerini en iyi şekilde kullanıp, ranta döndürmenin gayreti içinde olacaklarını söyledi.

Samsun Valisi Aksoy: Potansiyellerimizi Değerlendirip, Marka Şehir Olacağız
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bölgenin potansiyel değerlerini en iyi şekilde kullanıp, ranta döndürmenin gayreti içinde olacaklarını söyledi.

    Karadeniz Sanayi ve İşadamları Derneği (KASİAD)’nin ‘sabah buluşmaları’ programına katılan Vali Aksoy, hazırlanmakta olan turizm master planı ile bölgesel turizmin cazibe merkezi haline getirileceğini ifade etti.

    Turizm çalıştayı gibi toplantılara hali hazırda il özel idaresinin devam ettiğini belirten Aksoy, bu kapsamda oluşturulacak turizm bilgi sistemine tüm STK’ların da destek vermesinin işlerini kolaylaştıracağını belirtti.

    Master planlarının uygulanabilirliğinin olmasına, aksi takdirde ayaklarının yere basmayacağına ve sadece durum tespitinden öteye gitmeyeceğine dikkat çeken Aksoy, “Bu konuda Samsun İl Özel İdaresi de çok ciddi çalışmalar ortaya koyuyor. Arsa yönetimi ve otel ihaleleri yapıldığını Rönesans Grup‘un eski otogarda yapacağı otel kompleksinden, Devlet Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu alan, Fener plajında, DLH Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu alanda, DMO’nun olduğu yere otel yapılması ihaleye aşamasına geldi. Bu ihaleleri özellikle dünya çapında ve dünyanın çeşitli şehirlerinde otelleri olan büyük firmaların almasının şehrimizin marka değerine katkısı çok büyük olacak.” dedi.

    Kongre turizmi denince akla sadece Antalya’nın gelmesinin diğer şehirler ve özellikle Samsun için de bir talihsizlik olduğunu hatırlatan Aksoy, şöyle konuştu: “Turizm denince ilk akla otel ve ulaşım geldiği bilinse de 40’a yakın sektörü tetikleyen bir fonksiyonu olduğunu görüyoruz. Bu kadar çok otel yatak enflasyonu yapmayacaktır. Otellerde doluluk oranı arttığında fiyatlar da dengelenecektir. Özellikle kongre turizmine dikkat çekmek istiyorum, üniversite rektörüyle yaptığım konuşmada kongre turizmini artırmak gerektiği düşüncemi kendisine ilettim.”

    SAMSUN MERKEZLİ TURİZM ARTACAK

    Karadeniz’e gelen turizm firmalarının Samsun’dan ziyade genelde Doğu Karadeniz illerini tercih ettiğine dikkat çeken Vali Aksoy, bu anlamda Samsun ilinin de bir üst haline getirilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

    Aksoy, Samsun’un Kurtuluş Savaşı’nda üstlendiği rol ile çok önemli bir konuma sahip olduğunu, Havza ve Amasya’nın da özellikle okul öğrencileri için turizm faaliyeti kapsamında ciddi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

    Samsun’un termal kaynaklarının da büyük bir potansiyel olduğunu kaydeden Aksoy, Havza’da termal otel ve hastane tesis edileceğine dikkat çekerek, “Akdağ’da kayak tesislerinin yapılması, Bafra Kolaylı ve Vezirköprü’de turizme kazandırılacak çalışmaların başlanması, bunun yanında Kızılırmak Kuş Cenneti’nin turizme artı değerler katacağını düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

    KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu ise Vali Aksoy’un daha önce görev yaptığı Mersin ve Muğla gibi turistik şehirlerde hayli tecrübe kazandığını, bu anlamda Samsun turizminin canlanmasına önemli bir katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Samsun’un sadece tatil turizmden öte sağlık, eğitim turizmi gibi farklı dallarda da Karadeniz Havzasının merkezi olmaya aday bir il olduğunun altını çizen Hacıkerimoğlu, “Biz de sivil toplum kuruluşları olarak elimizi taşın altına koyup gerekli desteği vermeliyiz. Ayrıca yapılan lojistik master planını yakından takip ediyoruz. Bölgemize yatırım yapan ve inşası devam eden otel ve alışveriş merkezlerini de dikkate alarak ilk beş yılda master planında yer alacak kazanımların aratacağını düşünüyorum.” diye konuştu.