Mısırlılar, Ak Parti‘nin Tekrar İktidar Olmasından Memnun

Türkiye‘de yapılan genel seçimlerin sonuçlarından ve AK Parti‘nin tekrar hükümeti kuracak olmasına Mısır halkı memnun oldu.

Tahrir Meydanı‘nda konuşan Mısırlılar, Türk halkının Recep Tayyip Erdoğan‘ı ve partisini başarılı bulduğu için tekrar seçtiğini söylediler. Mısırlılar, Türk halkının Erdoğan‘a ‘Hizmet ve icraatlarına devam et!‘ mesajı verdiğini düşünüyor.

Halkın memnun olmadığı partiye oy vermeyeceğini söyleyen Muhammed Lihyab, ‘‘Mısır ve Türkiye kardeş ülkeler. Erdoğan‘ın, ülkesi ve Arap ülkelerinde daha fazla icraatlar yapmasını temenni ediyorum‘‘ dedi.

Bir üniversitede öğretim görevlisi olan Dr. Abdulgani, AK Parti‘nin İslam ve modernizmi bir arada barındırdığını ifade etti. Bilal Masri ise; "Alabileceğimiz en iyi örneğin Türkiye olduğu düşüncesindeyim. Arap ülkeleri ve diğer bölgelere baktığımızda başka örnek ülke göremiyoruz. Iran olmaz, Suudi Arabistan olmaz. Belki yanlıştır ama benim kanaatim bu şekilde. Türkiye tecrübesi başarılı bir tecrübe. Kalkınmak isteyen her ülke, Türkiye örneğini iyi incelemelidir. Malezya da başarılı bir örnek olabilir"

şeklinde konuştu.

Türkiye‘deki seçimlerin son derece nezih ve şeffaf olduğunu ifade eden Mona Abdulaziz ise, seçim sonuçları ve oy oranlarının seçime hile karışmadığının delili olduğunu söyledi. Abdulaziz: ‘‘Davus‘ta Şimon Peres‘e karşı takınmış olduğu tutum nedeniyle Erdoğan‘ı, dünyada tanıdığım siyasilerin içinde ilk sıraya yerleştirdim" dedi.

Kaynak: İHA