İşte seçim sonuçları! 2011 seçim sonuçları analizi

2011 seçim sonuçları belli oldu. Seçim sonuçları 2011 bu sayfada! Seçim sonuçları 2011'de AK Parti bu sayfada! 2011 seçim sonuçları paneli. Seçim 2011 il il seçim sonuçları. 12 haziran seçim sonuçları açıklandı. Oy sonuçları 2011 bu sayfada! Seçim sonuclari Seçim takip ve 2011 oy sonuçları. Sandık sonuçları burada 2011 seçimleri.

Seçim sonuçları açıklandı. 2011 seçim sonuçları galibi AK Parti oldu. Seçim Sonuçları 2011 detayları bu sayfada. İl il seçim sonuçları ve detayları sitemizde.12 Haziran seçim sonuçları ve 12 Haziran 2011'de sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar oy kullanmaya başladı.12 Haziran 2011'de yapılan milletvekili genel seçim sonuçları anında sitemizde yer aldı.

2011 seçim sonuçları anında sitemizde yer aldı. 2011 seçim sonuçları Beyaz Gazete'de anlık olarak yayınlanacak.. İşte 2011 seçim sonuçları sayfasıseçim sonuçları belli oluyor. Seçim sonuçları 2011 bu sayfada! 2011 seçim sonuçları paneli. Seçim 2011. 12 haziran seçim sonuçları açıklanıyor. Oy sonuçları oy sonuçları 2011 bu sayfada! Secim sonuclari Seçim takip ve 2011 oy sonuçları. Sandık sonuçları. 2011 seçimleri burada!

2011 seçim sonuçları burada. İşte Seçim sonuçları. Seçim sonuçları 2011. il il seçim sonuçları. il il seçim sonuçları 2011. 2011 seçimleri. Son dakika haberleri. 2007 genel seçim sonuçları. Son dakika ysk seçim sonuçları. Türkiye seçim sonuçları. İlçelerde seçim sonuçları. 12 haziran seçim sonuçları. Seçim 2011 sandık sonuçları. Genel seçim 2011. 2011 GENEL SEÇİM SONUÇLARI. 12 haziran seçimleri. Secım sonucu. Seçim sonucu bağımsız milletvekilleri 2011. 2002 genel seçim sonuçları. Google seçim sonuçları. Diyarbakır 2011 secim oy sonucları. 2011 SEÇİMLERİNDE DP OY ORANI. Seçim sonuçları google. 2011 bağımsız milletvekilleri. SON SEÇİM SONUÇLARI. Türkiye seçim sonucu 2011. il ilçe seçim sonuçları. seçim sonuçları haritası. İşte sandık sonuçları . Seçim sonuçları 2011

Seçimde baraj altı kalarak Meclis'e giremeyen partiler, iktidar partisinin tüm imkanları kullanarak seçim kampanyası yürüttüğünü bunun da haksız rekabete yol açtığını savundu. DP Genel Başkanı Namık Zeybek’in ardından, baraj altında kalarak yüzde 1’lik oy oranına ulaşamayan bir diğer lider Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da, iktidar partisinin tüm imkanları kullanarak seçim kampanyası yürüttüğünü bunun da haksız rekabete yol açtığını savundu.

Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi. 12 Haziran seçimlerinin tüm Türkiye’ye hayırlı olması dileğinde bulunan Kurtulmuş, “İnşallah halkın sorunlarının konuşulduğu ve diyalog zeminin oluştuğu bir parlamento olur. Halkımızın birikmiş sorunlarının çözülmesi için adımların atıldığı bir parlamentoya ihtiyaç var” dedi. 12 Haziran seçimlerinde asimetrik seçim kampanyaları yürütüldüğünü söyleyen Kurtulmuş, “İktidar partisi ve maddi kaynakları iyi olan partiler israf derecesine varan çok büyük paralar harcadılar. Bu anlamda biz Has Parti olarak halkımızın bize verdiği imkanlarla, kampanyamızı yürüttük. Yokluklar içinde bir kampanya yaptık” dedi. Bu seçimlerin diğer önemli yönünün ise, kutuplaşma ve gerilimin en yüksek olduğu seçim olduğunu söyleyen Kurtulmuş, İktidar Partisi ve CHP arasındaki bu kutuplaşmanın halkın oy verme tercihini de etkilediğini belirtti.

"HAS PARTİ'NİN FİDANI TUTMUŞTUR"

AKP’nin vesayetçi sisteme karşı olduğu görüntüsü vererek halkın oyunu almayı başardığını ileri süren Kurtulmuş, “Halktan vesayetçi sistemi kaldıracağım vaadiyle oy alan AKP, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Mayıs’la hesaplaşmak zorundadır. İktidar artık bundan kaçamaz” dedi. Kurtulmuş Has Parti’nin yeni kurulan bir parti olduğunu hatırlatarak, “Halkımız tarafından kurulan Has Parti, toprağa yeni ekilmiş bir fidandır ve bu fidan tutmuştur. Biz zaman ihtiyacı olan bir partiyiz. Mutlaka bizim de hatalırımız olmuştur ve eksiklerimiz vardır. Bundan sonra eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız” diye konuştu.

"MİLLET, BİZE MECLİS DIŞINDA ANA MUHALEFET GÖREVİ VERDİ"

Baraj altı partilerden yüzde 1’i geçerek 1,2 oranında oy alan tek parti olan Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak da parti genel merkezinde düzenlediği toplantıda, olumsuz şartlara rağmen Saadet Partisi teşkilatının canla başla çalıştığını ifade etti. Seçimin hem ulusal medyanın desteği bakımından hem de mali imkanlar yönünden eşit olmayan şartlar dahilinde yapıldığını belirten Kamalak, başta devletin radyo ve televizyon kurumu olmak üzere bütün ulusal medyanın bu seçimlere sadece 3 partinin girdiği intibasını verecek şekilde yayın yaptığını öne sürdü. Kamalak, mali açıdan da söz konusu 3 partinin devlet hazinesinden anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olarak toplam 400 trilyon lira hazine yardımı alarak seçimi yürüttüğünü kaydederek, “Unutmayalım ki bütün engellemelere rağmen milletimiz Saadet Partisine meclis dışında ana muhalefet görevini vermiştir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi, bugünden itibaren tüm teşkilatlarıyla birlikte el ele daha büyük gayretle çalışmalarını sürdürecek ve Meclis'teki partilerin aziz milletimize verdikleri sözlerin yerine getirilmesinin takipçisi olacaktır” dedi.

Kamalak, SP’nin bir önceki seçimlere göre oy oranında düşüş olduğunun hatırlatılması üzerine, bunların geçici şeyler olduğunu belirterek, bir takım olumsuz şartlar içerisinde mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti. Kamalak, “Genel Başkanlığa devam edecek misiniz” sorusuna ise Kamalak, “Biz bir teşkilatız. Kendisini bir davaya adamış olan bir teşkilatız. Bu nedenle biz önümüzdeki dönemi daha yoğun şekilde çalışarak değerlendirme kararındayız” cevabını verdi

İşte seçim sonuçları! 2011 seçim sonuçları analizi

İşte seçim sonuçları! 2011 seçim sonuçları analizi

2011 seçim sonuçları. Seçim sonuçları 2011. Seçim sonuçları. Seçim haberleri. Genel seçim sonuçları. 12 haziran seçim sonuçları

İşte seçim sonuçları! 2011 seçim sonuçları analizi

Seçimlerin sonucunun belli olmasından sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Balkon denilen yerinde konuşma yapan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bugün millet, sandığa gitmiş, mührü eline almış ve son sözü söylemiş, son kararı vermiştir. Millet, bütün tartışmalara, bütün soru işaretlerine, bütün tereddütlere bugün net olarak son noktayı koymuştur. Bugün, benim Türk kardeşim, Kürt kardeşim, Zaza, Arap, Laz, Gürcü, Roman tüm kardeşlerim, 74 milyon kazanmıştır'' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmaları:

"Aziz milletim, sevgili kardeşlerim, değerli yol arkadaşlarım. Burada Ankara'da Ak parti genel merkesinden tüm arkadaşlarımla hepinizi muhabbetle selamlıyorum.

81 vilayetimizi 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını tamamını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Tokyo'dan Viyanaya kadar Paris'ten Toronto ya kadar tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını selamlıyorum. Türkiye'den gelecekhaberleri heyecanla bekleyen Kahire, Saraybosna, Bakü, Lefkoşa ve tdiğer tüm ülke ve karşde başkentlerini muhabbetle selamlıyorum.

ERDOĞAN 'BALKON'DA BİR DE ŞARKI SÖYLEDİ haberi için tıklayınız

12 Haziran seçim sonuçları üğlkemize, milletimize tüm dünyaya hayırlı olsun.Bu sonuçlar hem bölgemizde hem de dünyada huzur ve istikrara katkı sağlasın diyorum. Katılım noktasında tüm milletimi cesaret ve ciddiyet konusunda yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Gurbet ellerden gelip vatanında oy kullanan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Seçimlerde görev alan sandık görevlilerine, kamu görevlilerine, güvenlik görevlilerine şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti olarak çok farklı heyecanları yaşıyoruz. Trükiye'de her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Herkesi kucaklayacağız, onları da aramıza alacağız. Zira böyle yaptığımız için demokrasi tarihimizde nadir rastlanan bir şekilde 3. dönem milletimizden yetki almanın heyecanını yaşıyoruz.

Biz vurmaya değil sevmeye geldik. 22 temmuz'da 16 milyon kişinin oyuna mazhar olurken bugün oyumuzu 5 milyon arttırarak 21 milyon oy almanın bahtiyarlığı içindeyiz. 22 Temmuz seçimlerinde oy oranımızı artırmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Milletimize AK partiye olan güveninden dolayı teşekkür ederim. Samimiyetimle söylüyorum ki bize oy vermiş olsun ya da olmasın tüm milletime 12 Haziran seçimlerinin galibi Türkiye'dir, bu aziz millettir. Tüğrkiye kazanmıştır. Bugün demokrasi kazanmıştır. Bugün milli irade kazanmıştır. Bugün millet sdandığa gitmiş ve son sözü söylemiştir. Millet bütün tartışmalara, bütün terrüdetlere ve gerginliklere son noktayı koymuştur.

Benim Türk, Kürt, Arap Zaza kardeşlerim 74 milyon kazanmıştır. İşçiler memurlar emekliler çiftöçiler köylüler engelli gençler kazanmıştır. Yoksul kimsesiz kardeşim kazanmıştır. mazlumların mağdurların umudu kazanmıştır. Bugün İstanbul kazadar Saraybosna İzmir kadar Beyrut Diyarbakır kadar Ramallah Gazze kazanmıştır.

Bugün Türkiye kadar Ortadoğu Balkanlar kazanmıştır. Bugün demokrasi kadar istikrar barış kazanmıştır. Gurula ifade ediyorum ki Türkiye artık bölgesibne ve dünyaya örnek teşkil eden bir demokrasiyer kazanmıştır. Adnan Menderes'in Zorlu'nun Polatkan'ın canlarını feda ettikleri demokrasi sarsılmaz bir güce ulaşıyor. Merhum Özal'ın özlwemleri artık yerini bulmuştur. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının bina etikleri Türkiye Cumhuriyeti güçlü demokasisi ile muasır medeniyetler seviyesine ulaşmıştır.

Çetelerin istikamet çizdiği Türkiye, milletin iradesiyle artık geride kalmıştır.

Benim milletim tartışmasız şekilde kazanmıştır. Milli irade üzerindeki vesayet hukuk dışılık üstünlerin sultası tartışmasız şekilde kaybetmiştir. Türkiyenin önüne yeni tetemiz sayfa açılmıştır. herkes emin olsun ki önceki iktidarlarımızda olduğu gibi bize oy verenlerin değil tüm Türkiyenin hükümeti olacağız.

Türkiyenin tüm metrekaresinde AK parti var. Batıda doğuda kuzeyde güneyde biz varız. 7 bölgenin hepsinde ilk partiyiz. Çünkü biz kimseyi dışlamadık. Canlar arasında fertler arasında ayrım yapmıyoruz. Demokrasinin standartlarını yükseltme amacında olduk. Bir nebze bile bundan sonra geriye gidiş olmayacak. Herkesin yaşam tarzı inancı değerleri bizim üzerimize mübarek bir emanettir. herkesin yaşam tarzları, inançlarını, onurumuz namusumuz şerefimiz olarak göreceğimizden kimsenni tereddütü olmasın.

Özgürlükler çok daha genişleyecek herkes kendini çok daha rahat ifade edecektir. Zira bugün sorumluluğumuz daha da artmıştır. Hassiyetimizde kat be kat artmıştır. Biz zaten üzerimizde emnaet taşıyorduk bugün daha da artmıştır. Kibirden zaten kaçınıyorduk bugünden itibaren bütün üyelerimizle bileseniz ki daha da sakınacağız daha da mütevazi olacağız. Bundan sonra bu konuda daha hassas olacağız. Tevuzaya daha çok özen göstereceğiz. Biz bu millete efendi olamaya değil hizmetkar olmaya devam edeceğiz.

Özgürlükler çok daha genişleyecek herkes kendini çok daha rahat ifade edecektir. Zira bugün sorumluluğumuz daha da artmıştır. Hassiyetimizde kat be kat artmıştır. Biz zaten üzerimizde emnaet taşıyorduk bugün daha da artmıştır. Kibirden zaten kaçınıyorduk bugünden itibaren bütün üyelerimizle bileseniz ki daha da sakınacağız daha da mütevazi olacağız. Bundan sonra bu konuda daha hassas olacağız. Tevuzaya daha çok özen göstereceğiz. Biz bu millete efendi olamaya değil hizmetkar olmaya devam edeceğiz.

Sandıktan çıkan sonucu en doğru şekilde okumanın amacı içinde olacağız. Yeni anayasa yapmak içinde milletimiz bize bir görev verdi. Uzlaşmayla yapmaya görevini milletimiz bize verdi. Bunu da umut verici bir gelişme olarak görüyoruz. 330 milletvekili çıkardık ya da çıkarmadık diye kapılarımızı kapamayacağız. Bütün partilere gideceğiz. Parlamento dşındaki STK larla akademisyenlerle istişare ve uzlaşma içinde olacağımızı daha bu akşamdan ifade ediyorum.

Sivil, katılımcı özgürlükçü bir anayasayı hep birlikte yapacağız. Bu anayasada herkes kendini bulacak. Doğu kendisini bulacak. Batı kuzey güney bulacak. Milletim işte bu benim anayasam diyecek. Milletimin her ferdini birinci sınıf olarak görecek bu anayasa. Her kimlik her fertin demokrasi barış talebine bu anayasa karşılık verecek. Bu anayasa Türkün Kürdün zazanın Çerkesin sünninin aslevinin yani 74 milyonun anayasası olacak. Bu anayasa kardeşlik dayanışma paylaşma birlik beraberlik üstüne tesis edilecek.

2023 hedefleri doğrultusunda yeni yatırımları hemen başlatacağız. Sosyal kesimlerin isteklerine daha çok önem vereceğiz. Milli birlik ve kardeşlik sürecine hız vereceğiz. Anaların akan gözyaşlarını durdurmak için daha da aktif olacağız. Red, asimalasyon politikalarını bitirdik bitiriyoruz. Bölgemizde barış için aktif rol alacağız. Hukuk barış adalet ve demokrasi diyeceğiz.

Kardeşlerim yol arkadaşlarım kazanan milletimiz demokrasi olmuştur. Çünkü biz hep birlikte Türkiyeyiz. Biz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Bunu unutmayın. Bugün hesaplaşma helalleşme günüdür.

Kampanya sürecinde istemeden kalbini kırdığımız kardeşlerimiz varsa, hepsinden başta şahsım ve arkadaşlarım adına helallik istiyorum. Kampanya boyunca söylenenlerin yanlış anlamaların meydanlarda kalmasını istiyorum. İstemeden incittiğimiz siyasiler varsa onlardan da helallik istiyorum. Biz aziz milletimize hakkımızı helal ediyoruz

Teşkilatımı şükranlarımı sunuyorum. genel başkan yardımcılarıma, bakan ve milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

3. dönem milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz ve bahtımız açık olsun. Her şey Türkiye için. Herşey demokrasi için özgürlük için. 12 Haziran demokrasi bayramı mübarek olsun. 74 milyonu bir ve beraber olarak kucaklıyor hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

Başbakan ailesiyle birlikte oy kullandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ailesiyle birlikte Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okulu'nda oy kullandı.

İlköğretim okuluna eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte giriş yapan Erdoğan, sandık görevlileriyle tokalaştı. Görevlilere kimliğini veren Erdoğan oy pusulasını ve mührü alarak kabine girdi. Kabinden çıkan Erdoğan, elindeki zarafla bir süre basın mensuplarına poz verdi. Erdoğan zarfı 2182 numaralı sandığa atarak oyunu kullandı. Ardından Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan oy kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu eşi ve oğluyla oyunu kullandı

Anayasa değişikliği referandumunda oy kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki Arjantin İlköğretim Okulu'nda oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı "Değerli basın mensupları uzun bir maratonun sona geldik. Umarım demokrasiyi bu ülkeye getirmek için gösterdiğimiz çabalar yerini bulur, herkese hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli, oyunu kullandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anıttepe İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Bahçeli, "12 Haziran seçimleri tüm ülkemize ve siyasi partilerimize hayırlı olsun. Artık karar milletimizindir." diye konuştu. Açıklamanın ardından Bahçeli, oy kullandığı okuldan ayrıldı.