Deprem Tedirginliği Altında Oylarını Kullandılar

Kütahya‘nın Simav ilçesi başta olmak üzere çevre ilçelerde vatandaşlar artçı sarsıntıların yaşattığı tedirginlik içersinde sandık başlarına giderek oylarını kullandı.

Kütahya‘nın Simav ilçesi başta olmak üzere çevre ilçelerde vatandaşlar artçı sarsıntıların yaşattığı tedirginlik içersinde sandık başlarına giderek oylarını kullandı.

    19 Mayıs‘ta yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları devam ediyor. Dün geceden itibaren, büyüklükleri 2.5 ile 3.5 arasında değişen 16 artçı sarsıntı oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre merkez üssü Simav olan depremler Tavşanlı, Hisarcık, Emet, Şaphane, Pazarlar, Gediz ve Domaniç ilçelerinde de hissedildi.

    Geceden itibaren 16 artçı deprem yaşayan Simavlılar oylarını okul bahçesi ve yağmurlukların altında kullanmaya başladı. Simav Belediyesi sabah saat 08.00‘den itibaren, çadır kentte bulunan vatandaşlar için oy kullanacakları yerlere ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Bazı vatandaşlar ise kendi araçları ile oy kullanma merkezlerine gitti.

    Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek. Ayrıca üzerinde TC kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya TC kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi şart olacak. Bu nedenle Simav Nüfus Müdürlüğü bugün de vatandaşlara hizmet veriyor.