Çiftçiler Sahte Faturaya Karşı Uyarıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde hasat mevsimi nedeniyle zahireci esnaflarla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde hasat mevsimi nedeniyle zahireci esnaflarla bilgilendirme toplantısı yapıldı. Hububat merkezi Müzayede Salonu‘nda yapılan toplantıya Kızıltepe Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Şahin, Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, zahireci esnafı ve çiftçiler katıldı. Ticaret Borsası Başkanı Şahin ve Dernek Başkanı Öter, çiftçileri sahte faturaya karşı uyardı.

Sahte faturanın gayri ahlaki olduğunu dile getiren Öter, "Son günlerde bölgede alım satımı yapılmayan tarım ürünlerinin sanki gerçek alış veriş olmuş gibi para fatura düzenlendiği yönünde iddialar var. Bu durum dürüst tüccarın ve firmaların maddi kayba ve haksız rekabete yol açmaktadır. Dernek üyelerimizin hiç birinin böyle bir şeye tenezzül etmediğini ifade etmek isterim. Ancak bundan sonra herhangi bir üyemizin bu yönde bir faaliyeti tespit edildiği takdirde dernek olarak gerekeni yapacağız.” dedi.

    Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ise çiftçilerin ürünlerini başka tüccara müstahsil faturasını da gidip para karşılığı başka bir firmadan sakın yapmasınlar. Bu durum gerek tarım gerek maliye tarafından tespit edildiği takdirde, çiftçinin beş yıl ürün desteği almaktan men edilmesi riski söz konusudur. Çiftçilerimiz böyle bir mağduriyetle karşılaşmamak için lütfen çok dikkatli olsun. Ürünlerini hangi firmaya satarlarsa mutlaka o firma müstahsillerini düzenlesin.” şeklinde konuştu.