Çanakkaleki Okullarda Seçim Hazırlıkları Tamamlandı

Çanakkale‘de yarınki seçim öncesinde sandıkların dağıtımı tamamlanırken, bazı okullarda şeffaf yerine tahta oy sandıklarının bulunması dikkat çekti.

Çanakkaleki Okullarda Seçim Hazırlıkları Tamamlandı
Sabah erken saatlerden itibaren görevliler nezaretinde oylamanın yapılacağı okul ve resmi kurumlara dağıtımı yapılan sandıkların büyük kısmının şeffaf olması dikkat çekerken, bazı okullara geçtiğimiz seçimlerde kullanılan tahta oy sandıklarının dağıtılması gözlerden kaçmadı. Yasal olarak bu seçimden itibaren milletvekilliği seçiminde şeffaf sandık ile özel hazırlanan oy kabinlerinin kullanılacağının belirtilmesine rağmen Çanakkale‘deki bazı okullarda eski sandıkların bulunmasına şaşıran vatandaşlar,

bunun neden kaynaklandığını bilemediklerini söyledi.

Öte yandan bu seçimde ilk kez kullanılacak şeffaf sandıkları gören vatandaşlar ise bu uygulamaya sevindiklerini belirterek, "Oyumuzu attığımız sandığın içini görmek bizi bir nebze de olsa rahatlatacak" şeklinde konuştu.

Milletvekilliliği seçimlerinde bu yıl ilk kez kullanılacak olan şeffaf seçim sandıklarının Yalova‘daki özel bir fabrikada üretildiğini belirten yetkililer, sandıkların eninin 40, boyunun 55 ve yüksekliğinin de 50 santimetre olduğunu belirterek, "Bu sandıklar ısıya ve kırılmaya dayanıklı sert plastik maddeden üretildi. Ayrıca bu yılki seçimde ilk kez özel olarak hazırlanan portatif oy kabinleri de kullanılacak.120x120x180 santimetre boyutlarındaki portatif oy kabinleri yaklaşık 10 dakikada 2 kişi

tarafından kolayca kurulabiliyor. Kabinin etrafını çevreleyen bordo renkli bezin üzerinde Yüksek Seçim Kurulu‘nun amblemi yer alıyor" dedi.

Kaynak: İHA