Bdp Başkanlarından Yabancı Heyetlere Seçim Brifingi

BDP Genel Başkanları Filiz Koçali ile Hamit Geylani, yarın yapılacak seçimleri izlemek için gelen yabancı heyetlere brifing verdi. Koçali, heyetlerden gerçekleri dünya kamuoyuna duyurmalarını istedi.

Bdp Başkanlarından Yabancı Heyetlere Seçim Brifingi
BDP Genel Başkanları Filiz Koçali ile Hamit Geylani, yarın yapılacak seçimleri izlemek için gelen yabancı heyetlere brifing verdi. Cegerxwhun Kültür Merkezi‘nde verilen brifinge; yabancı heyetlerin yanı sıra bloğun Diyarbakır adayları Nursel Aydoğan, Altan Tan, Şerafettin Elçi ile tutuklu aday Hatip Dicle‘nin vekili BDP İl Başkanı M. Ali Aydın katıldı. Yapılan konuşmaların tercüman aracılığıyla heyetler için İngilizceye çevrildiği toplantıda ilk sözü Koçali aldı. Halkın tabanda oluşturduğu birliğin blok

adaylarında da kendini gösterdiğini ifade eden Koçali, yüzde 10 seçim barajı nedeniyle parti olarak giremedikleri seçimlerde blok adaylarını desteklediklerini söyledi.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu, Diyarbakır‘da "Merkezi Kriz Masası" kurdu. 6 adayın bulunduğu Diyarbakır‘da bu masaya bağlı tüm ilçelerde kriz masaları oluşturuldu. 5 bin sandık müşahidinin görev yapacağı seçim günü, 120 avukat da yaşanacak hukuksuzluklara karşı hazır bekleyecek. Avrupa‘dan da seçimleri takip etmek üzere 150 kişilik gözlemci heyet bölgeye geldi. Sivil toplum örgütleri de oluşturdukları ayrı heyetlerle seçimleri yerinde izleyecek. Seçim sonuçları ise dev ekrandan verilecek. Bölgedeki

seçimlere ilişkin Avrupa‘dan 150 kişilik gözlemci heyet gelirken, heyetler il il dağılarak, seçimleri takip edecek, yaşanacak sorunları rapor haline getirip Avrupa‘da ilgili kurum ve kuruluşlara sunacak. İsveç, İsviçre, ABD, Fransa, İtalya, Avusturya, Kanada, Norveç, Danimarka, Almanya gibi ülkelerden gelen gözlemci heyetlerin bugün bölgelerine dağıldıkları öğrenildi. Öte yandan Diyarbakır‘daki KESK, DİSK, İHD gibi sendika ve sivil toplum örgütleri de seçimleri gözlemlemek için heyet kurdu.

Yabancı heyette ise; Monika Mühlwerth (FPÖ Konsey Grup Başkanı), Walter Mühlwerth, Reinhardt Mühlwerth (Viyana Bölge Meclisi Üyesi), Sabine Thometıch (Viyana Bölge Meclisi Üyesi), Martin Hobek (Viyana Bölge Meclisi Üyesi), Hans Linde (İsveç Sol Parti Dış İlişkiler Sözcüsü), Hediye Güzel (İsveç Sol Parti Medya Sorumlusu), Naile Aras (İsveç Sol Parti Yöneticisi), Mats Berglund (İsveç Sol Parti Üyesi), Sores Bladhede (İsveç Sol Parti Üyesi), Lokman Polat (İsveç Sol Parti Üyesi), Leyla Çelik (Borlange

Belediyesi Meclis Üyesi), Erdal Kan (İsveç Sol Parti Üyesi), Sevgi Gül (Kurdiska Radet Temsilcisi), Dr. Kajal Rahmani (Kürdistan Adalet ve Barış Akademisi), Dr. Samal Erfani (Kürdistan Adalet ve Barış Akademisi), Ben Leung (Kürdistan Adalet ve Barış Akademisi), Goran Petrov (AGİT Resmi Gözlemcisi) ve Salome Hirvaskoski‘nin (AGİT Resmi Gözlemcisi) bulunduğu açıklandı.

Öte yandan, bloğun kurduğu merkezi sistem ile bölge illeri ile İstanbul‘da, seçim sonuçları BDP il binaları önünde kurulacak dev ekranlardan verilecek. Diyarbakır‘da da seçim işlemlerinin sona ermesi ile BDP il binasında sonuçlar dev ekrandan verilecek.

Kaynak: İHA