"Ygs Önceki Sınavlara Göre Daha Emniyetli İcra Edildi"

YÖK Başkan Vekili M. Yekta Saraç, son yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın kopya iddialarının ispatlanabilirliğinden öte daha önceki sınavlara göre çok daha emniyetli şekilde icra edildiğini söyledi.

YÖK Başkan Vekili M. Yekta Saraç, son yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın kopya iddialarının ispatlanabilirliğinden öte daha önceki sınavlara göre çok daha emniyetli şekilde icra edildiğini söyledi.

Adana’da yapılan İlahiyat Fakültesi dekanları toplantısına katılan Saraç, ÖSYM’nin yaptığı sınavlardaki kopya iddialarını yanıtladı. Bu güne kadar ÖSYM’deki şifre, algoritma veya bir komut şeklinde nitelenen olguların adaletsizliğe, haksızlığa veya kopyaya yol açtığına dair herhangi bir bulguya ulaşılamadığını dile getiren Saraç, “Öğrencilerimizin kendileri dışında cereyan eden bu tartışmalardan etkilenmeden çalışmalarına devam etmesi lazım. Kendi çocuklarımızda aynı durumda. Tartışmaların işaret ettiği veya dile getirilen kopyanın emaresine rastlanmamıştır. Savcılığın da açıklaması bu istikamette olunca, YGS sonuçları açıkladı. Öğrencilerimizin gönül rahatlığıyla çalışmasını istiyoruz. Bu kadar tartışmalardan sonra zor, belki motivasyonları bozulmuştur. Ama onu da başaracaklarına inanıyoruz." dedi.

Başkan Vekili Saraç, "ÖSYM’nin son yaptığı sınavlarda sıkıntılar çıkıyor. Bu tesadüf mü yoksa arkasında bir şeyler arıyor musunuz?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: “Bu soruları ÖSYM başkanını cevaplaması gerekiyor. Ancak bunu şu şekilde yorumlayabiliriz. Kopyayı engelleyici çok fazla tedbir, bir takım yenilikler ve kurallar getirildi. Bu yeniliklerin, kuralların tecrübe edilememişliğinden dolayı bazen aksamalar olabilir. Tedbirler sınavın güvenirliğini artırmak için alınmıştır. YÖK Genel Kurulu, kopya iddialarının ispatlanabilirliğinden öte bu sınavın daha öncekilerine göre çok daha emniyetle icra edildiğine inanıyor.”

Saraç, son yıllardan ilahiyat fakültelerinin nitelik ve nicelik açısından gelişme kaydettiğini belirterek, YÖK tarafından da bu artışa karşılık verilmesinin sonuçlarının önümüzdeki yıllarda daha iyi anlaşılacağını da sözlerine ekledi.