Vali Kamçı, Anneler Gününü Kutladı

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Anneler Günü‘nü kutladı.

Kamçı, yayınladığı kutlama mesajında, fedakarlık, hoşgörü ve sevginin timsali olan annelerin, yerleri asla doldurulamayacak en değerli varlıklardan birisi olduğunu belirterek, "Bir insanın dünyaya gelişinden itibaren, üzerine titreyerek yaşama hazır hale getirmek, yaşamının sonuna kadar ise topluma ve ülkeye yararlı bir insan olarak yetiştirmeye çalışmak, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar uzun ve meşakkatli bir iştir. Bedeli hiçbir şeyle ödenemeyecek olan bu sevgi, fedakarlık ve hoşgörü, annelerimize tanınan olağanüstü bir ayrıcalıktır" dedi.

"Kaç yaşında olursak olalım, yaşadıkları sürece biz çocuklarına karşılıksız sevgi, şefkat ve fedakarlık duygularını hiç eksiltmeyen annelerimize değer vermek, sevgi, saygı göstermek ve yaşlandıklarında da, bize gösterdikleri ihtimamın aynısını onlara göstermek, en temel vazifemiz olmalıdır. Onlar bu sevgi ve saygıyı herkesten ve her şeyden daha çok hak etmektedir" diyen Kamçı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Annelerinin, evlatlarını yetiştirmek ve topluma yararlı bir insan haline getirmek için, kendi hayatlarından ve hayallerinden feragat etmeleri, onların fedakarlık abidesi olmalarından kaynaklanmaktadır. Anne, karşılıksız özveri ve fedakarlığın yegane örneğidir. Bu haslet, Yüce Yaradan tarafından annelerimize bahşedilmiştir. Nitekim annelerin önem ve ehemmiyetini Peygamberimizin ‘Cennet annelerin ayakları altındadır‘ sözüyle kutsal dinimiz de açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Sağlıklı, mutlu ve bilgili anneler, sağlıklı mutlu ve başarılı bir toplumun temelini oluştururlar. Yarının annesi olacak kız çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi ve nüfusun yarısını oluşturan kadınların toplumda hak ettiği yere sahip olmaları, bu noktada çok büyük önem taşımaktadır."

Vali Kamçı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ‘Kızlarını (geleceğin annelerini) okutmayan milletler, oğullarını manevi öksüzlüğe mahkum etmiş demektir‘ ifadesi bu anlamda bizim rehberimiz olmalıdır. Aydınlık, mutlu, müreffeh ve geleceğe umutla bakan bir Türkiye için, başta annelerimiz olmak üzere, bütün vatandaşlarımızın eğitim-öğretim seviyesinin yükseltilmesi ülkemizin yarınları için ehemmiyet arz etmektedir. Yanımızdayken sonsuz huzur bulduğumuz ve dertlerimizi unuttuğumuz, dünyanın en kutsi görevini üstlenen annelerimizin Anneler Günü‘nü kutluyorum."

Kaynak: İHA