Nilüfer Müftüsü Ayvaz: İnsanlık, Hz. Muhammed’İ (Sav) Anlamaya Muhtaç

Bursa Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz, Kutlu Doğum‘un sadece protokol toplantısı olmadığını ve insanlığın Hz. Muhammed’i (sav) anlamaya muhtaç olduğunu belirtti.

Bursa Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz, Kutlu Doğum‘un sadece protokol toplantısı olmadığını ve insanlığın Hz. Muhammed’i (sav) anlamaya muhtaç olduğunu belirtti.

Ayvaz, "Amacımız, Peygamber Efendimiz‘in (sav) güzel ahlakından bir şeyler sunmak ve O‘nu (sav) anlamak." dedi.

Bursa‘nın merkez Nilüfer İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programında, din görevlilerinden oluşan tiyatro grubu sahnelediği oyunla takdir topladı.

Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde, Nilüfer İlçe Müftülüğü‘ne bağlı din görevlileri tarafından oluşturulan amatör grup tarafından sergilenen ‘Kutsal Topraklara Yolculuk‘ adlı oyun, tiyatro severlerin beğenisine sunuldu. Fethiye Kültür Merkezi‘nde gerçekleştirilen tiyatro gösterisine Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Hz. Muhammed (sav) dönemi ve öncesinin canlandırıldığı amatör tiyatro gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Nilüfe İlçe Durmuş Ayvaz‘ın koordinatörlüğünde Fatih Sultan Mehmet Merkez Camii Müezzini Oktay Çakmur’un yönetmenliğini yaptığı tiyatro gösterimi, yaklaşık 3 aylık bir hazırlıktan sonra izleyicilerin beğenisine sunuldu. Nilüfer ilçesine bağlı camilerde görev yapan din görevlilerinden oluşan tiyatro ekibi beğenilen bir performans gösterdi.

Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz, Kutlu Doğum‘un sadece protokol toplantısı olmadığını ve insanlığın Hz. Muhammed’i (sav) anlamaya muhtaç olduğunu belirterek, "Amacımız, Peygamber Efendimiz‘in (sav) güzel ahlakından bir şeyler sunmak ve O‘nu (sav) anlamak. İnşallah her Müslüman haftada bir gün çocukları ile beraber Allah Resulü‘nün (sav) anılacağı bir saat ve O‘nu (sav) anlatan bir kitabın okunacağı bir zaman dilimi ayırır. Gösteriyi gerçekleştirin arkadaşlarımız profesyonel tiyatrocuları aratmayacak performans sergilediler. Sergilenen oyunun içeriğinin profesyonelce yapıldığına şahit olduk." dedi.

Tiyatro oyununun yönetmeni Fatih Sultan Mehmet Camii Müezzini Oktay Çakmur ise sosyal faaliyetlerin devam edeceğini kaydetti.