Kaşüstü Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’Nin Yol Sorunu Çözülüyor

Trabzon’un Yomra ilçesi Kaşüstü beldesinde TOKİ tarafından yaptırılan Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yol sorunu çözülüyor.

Kaşüstü Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’Nin Yol Sorunu Çözülüyor
Hastanenin yol sorununun çözümü için önceki ay başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürerken, hastaneyi Karadeniz Sahil Yolu’na bağlayacak olan 2 kilometrelik yolda ilk etapta kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını belirten TOKİ eski Başkanı ve Trabzon AK Parti Milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar, yol çalışmalarında iki binanın yıkılacağını açıkladı. Bayraktar, “Yol üzerindeki aşırı dik yokuşlar uygun kotlara indirilecek. Yolun gerekli görülen yerlerinde zemin kayması ihtimaline karşı tedbir amacıyla fore kazık imalatı yapılacak. Her yönüyle güvenli ve kullanışlı bir yol olacak. Alt ve üst yapıları tamamlanacak. 8 metre genişliğe sahip olacak yol kenarında kaldırım da yer alacak” dedi.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yol yapım çalışmalarını yürüten Yüksel Proje Uluslararası AŞ yetkilileri, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade ederken, “20 kamyon ve iş makinesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yağışlar nedeniyle çalışmalarımızda yer yer aksama yaşansa da yolun kısa sürede tamamlanması için büyük uğraş veriyoruz. Haziran ayında işleri bitirmeyi hedefliyoruz” bilgisini verdiler.

Öte yandan yol yapım çalışmalarını yakından takip eden Erdoğan Bayraktar, 400 yataklı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolunda devam eden çalışmaları geçtiğimiz günlerde yerinde gördü. Bayraktar, hastane yolunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: İHA