Dört Kişinin Katili İki Kişiye Üç Kez Müebbet Cezası

İzmir‘in Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı beldesinde meydana gelen bir cinayetin son duruşması bugün yapıldı. Aralarında husumet bulunan aynı aileden 4 kişiyi pompalı tüfekle öldüren Kadir Aydın (70) ve Osman Dönmez (35), Ödemiş Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen son duruşmada son yılların en ağır cezasına çarptırıldılar.

Mahkemede Ödemiş Ağır Ceza Reisi Başkanı Şamil İnan, zanlılara son ifadelerini sordu. Savunmalarını avukatları aracılığı ile yazılı olarak veren Kadir Aydın ve Osman Dönmez, olayla ilgilerinin olmadığını ve suçsuz oldukları söyleyerek beraatlarını istedi. Duruşmada, ölenlerin yakınları ise şahısların cezalandırılmasını istedi.

Zanlılardan Osman Dönmez olayı kendisinin işlemediğini fakat Kadir Aydın‘ın kendi üzerine yıkmak istediğini belirterek suçlamaları kabul etmedi. Savcı, dosyadaki mütalaaları okuyup kararın mahkeme heyetinin görüşü doğrultusunda olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, duruşmaya 10 dakika ara verdi. Verilen kısa aranın ardından kararı sanıkların yüzüne Ağır Ceza Reisi Şamil İnan okudu. İnan, zanlılardan Kadir Aydın‘ın 3 defa müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, Osman Dönmez‘in de 3 defa müebbet ve 22 yıl

hapis cezasına çaptırıldığını okuyup elindeki kalemi kırdı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşma sonrası sanıklar tekrar Ödemiş M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

OLAY

Olay, 29 Aralık 2005 tarihinde Ödemiş‘e bağlı Kaymakçı beldesinde meydana geldi. Uzundere köyünde oturan kardeş çocukları Nurettin Gökçe (35), Mehmet Gökçe (32), Hasan Gökçe (40) ile Süleyman Gökçe pompalı tüfekle öldürüldü.

Olaydan sonra Kadir Aydın tüfeği ile yakalanırken, cinayetleri kendisinin işlediğini belirtmişti.

Olayda bir kişinin daha olduğunu ifade eden ölenlerin yakınları verdikleri ifadeler doğrultusunda Nihat ön adlı Osman Dönmez (35) aranmaya başlandı. Jandarma, Osman Dönmez‘in 4 yıl sonra Aydın iline bağlı Çine ilçesinde çalıştığını tespit etti. Çine Jandarması ile Ödemiş Jandarmasının ortaklaşa düzenledikleri operasyon sonucu sanık Osman Dönmez 26 Şubat 2010 tarihinde çalıştığı çiftlikte yakalandı.

Kaynak: İHA