Yozgat Sürmeli Festivali Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Yozgat 12. Sürmeli Festivali etkinliklerini belirleme toplantısı Vali Necati Şentürk başkanlığında yapıldı.

Yozgat 12. Sürmeli Festivali etkinliklerini belirleme toplantısı Vali Necati Şentürk başkanlığında yapıldı.

    Valilik Toplantı Salonu‘nda yapılan toplantıya Vali Necati Şentürk‘ün yanı     sıra Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, daire müdürleri, banka müdürleri, siyasi il temsilcileri ve sivil toplum örgüt temsilcileri, hayırsever işadamı Bilal Şahin ve Hüseyin Coşkun katıldı.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şentürk, bu yıl 12.si düzenlenecek Sürmeli Festivali‘ni 8-9-10-Temmuz tarihleri arasında önceki yıllara göre farklı etkinliklerle kutlamayı planladıklarını söyledi Vali Şentürk, "Festivalimizde ilimizin unutulan kültürünü ve geleneklerini yeniden canlandırmayı hedefliyoruz. Bu konuda ünü çok eskilere dayanan ve Yozgat’a bu yönüyle Atatürk‘ün övgüsüne mazhar olmuş bozok süvarilerini anımsatacak olan ata sporumuz Atlı Cirit, yarışması düzenleyeceğiz. Bu konuda ilimizde 40-50 yıl öncesine kadar çok yaygın olan bu sporu tekrar canlandırmış olacağız. Bu etkinliğimizi Atlı Spor Kulüpleri ile görüşerek ilimizde düzenleyeceğiz. Yine Yozgatspor’umuzun 1. ligdeyken takımda bulunan ünlü isimleri ilimize davet ederek karma bir takım ortaya çıkartıp ünlüler karması ve Yozgatspor arasında bir gösteri maçı düzenleyeceğiz. Yine bu kapsamda ata sporumuz olan güreş müsabakaları etkinliği olacak. Diğer müzik ve eğlence programlarımız devam edecek." dedi.

    Vali Şentürk, 12. Sürmeli Festivali kapsamında yapılması istenilen etkinlikler konusunda katılımcılarla fikir alışverişinde bulunarak, bu etkinliklerin gerçekleşmesine iş adamlarının da katkıda bulunmasını istedi.