Nilüferli Öğrenciler İngilizce Fuarı‘nda Pratik Yaptı

Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen İngilizce Fuarı‘nda öğrenciler pratik yaparak İngilizcesini geliştirme imkanı buldu.

Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen İngilizce Fuarı‘nda öğrenciler pratik yaparak İngilizcesini geliştirme imkanı buldu.

Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları’nın her yıl düzenlediği İngilizce fuarı (English Fair) bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. İngilizce pratik eğitim yapma imkânı sunulan fuar, İlkbahar ve Yıldırım İlköğretim Okulu‘nda coşkuyla gerçekleştirildi.

İngilizce dil gelişimini destekleme, pratik yapma ve yaşayarak öğrenme adına düzenlenen fuarda öğrenciler, aynı zamanda çeşitli diyaloglar kurup pratik yapma imkanı buluyor.

Fuarda sadece İngilizce konuşularak iletişim sağlanması, öğrencilerin uygulama yapmaları açısından etkili oldu. Ayrıca, fuar kapsamında her stantta yapılan yarışmalar, öğretici ve eğlenceli dakikaların yaşanmasını sağladı.

Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Yabancı Diller Zümre Başkanı Mesut Özil, etkinliğin çok yararlı olduğunu belirterek, “Scrabble turnuvası, atasözleri ve deyimler, hafıza oyunları, çarkı felek gibi 30 farklı stanttan oluşan ve sadece İngilizce‘nin konuşulduğu bu fuarı her yıl düzenlemekteyiz. Öğrencilerimizin okuma, yazma, dinleme ve konuşma pratiklerini aşama aşama yükseltmek istiyoruz.” dedi.

Özil, Uluslararası İngilizce Seviye Belirleme sınavı olan UCLES iki aşamalı sınavlarında öğrencilerden 500’ünün bu sınava girdiğini anlattı. Özil, en az yüzde 95’inin bu sınavı başarıyla geçtiğini aktardı. Mesut Özil, bu sonucun ise yabancı dildeki seviyelerini gösterdiğini belirtti.