Kktc "6. Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği"Ne Katılan Ekipler Cumhurbaşkanı‘nı Ziyare

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü münasebetiyle düzenlenen "6. Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği" çerçevesinde KKTC‘ye gelen konuk ülke heyetlerinin temsilcilerini kabul etti.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, FOGEM‘in başlattığı ve 2 yıldır kendilerinin de destek verdiği etkinlik çerçevesinde çocukların dün Lapta‘da kaldıkları kampa kalıcı çiçekler ektiklerini, sevgi, barış ve kardeşliği dile getirdiklerini söyledi.

Eroğlu, Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM) ile Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Dairesi işbirliğinde düzenlenen etkinlik sayesinde tüm dünya çocuklarıyla, Türkiye‘den gelen çocukların kaynaşmalarının sağlandığını ifade etti.

Gençlik Dairesi‘nin, FOGEM ve tüm diğer gençlik örgütleriyle işbirliği yaptığını ifade eden Gencay Eroğlu, Türkiye‘nin Büyükçekmece Belediyesi‘nin de kendilerine verdiği desteğe teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise bu gibi etkinliklere uluslararası boyut katmanın çok güzel olduğunu ifade ederek, konuk çocukların hem ülkeyi tanımaları hem de gördüklerini ülkelerinde aktarmaları açısından bu tür temasların çok önemli olduğunu söyledi.

Bu etkinliklerin devam etmesinin de önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC‘nin ambargolar altında olduğunu, bu gibi kültürel faaliyetlerle festivallerde çocukların kaynaşması ve tanışmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu; Litvanya, Makedonya ve Romanya ile Anavatan Türkiye‘nin bu tür etkinliklere daima heyet göndermelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuk ekiplerin ziyaretten memnun kalmaları ve çok güzel günler geçirmelerini temenni etti. Cumhurbaşkanı, Büyükçekmece Belediyesi yetkililerine de verdikleri destek dolayısıyla teşekkür etti.

4 Haziran‘a kadar devam edecek festivale, KKTC‘den birçok dernek, kurum - kuruluş ve okul ekiplerinin yanı sıra Türkiye, Litvanya, Makedonya ve Romanya‘dan da ekipler katılacak ve 500‘ü aşkın çocuk sahne alacak.

Kaynak: İHA