Dağ Yöresine Yatırım Yağmuru

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin dağ İlçelerine yaptığı yatırımlar artarak sürüyor. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dağ ilçelerinde hem Büyükşehir, hem de İl Özel İdaresi‘nin bölgedeki bazı yatırımlarının temelini attı, bazılarının da açılışına katıldı.

Dağ Yöresine Yatırım Yağmuru
İlk Büyükorhan ilçesinde çok amaçlı spor salonu temeli atıldı. 250 kişilik seyirci alanı olan salon 800 bin liraya mal olacak. Aralık ayında bitecek inşaatın kullanım alanı ise 675 metrekare. Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen ev sahipliğinde gerçekleşen temel atma töreninin ardından Bursa -Büyükorhan karayolunun Büyükorhan-Demirciköybaşı arasında bulunan 14 kilometrelik etabı da hizmete açıldı. Açılışa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir de katıldı.

Dağ İlçelerinin en önemli projeleri arasında yer alan ve süt satışı konusunda halka gelir imkanı sağlayacak, Büyükorhan Yenice Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt İşleme Fabrikası da hizmete açıldı. Aynı törende, Yenice Köyü merkezli 28 köyün ortak olduğu kooperatif üyelerine 240 süt ineği de dağıtıldı. 3 yıl geri ödemesiz olarak dağıtılan Holstein cinsi süt inekleri yılda yaklaşık olarak 6 bin litreyle, dünyada en fazla süt üreten inek cinsi ünvanına sahip.

Kooperatif Müdürü Hasan Taş tarafından yeniden yapılandırılan ve 2002 öncesinde neredeyse kapanmış kullanılmaz halde bulunan kooperatif bu projeyle tekrar yöre halkına gelir kaynağı olacak. Törende konuşan Tarım İl Müdürü Kasım Piral da, Bursa‘nın Türkiye‘nin en önemli tarım havzalarından birisi olduğunu, 2010 yılında üreticiye yaklaşık 62 milyon lira destek dağıtıldığını söyledi. 2003-2010 yılları arasında Bursa‘da zirai destek açısından 400 milyon liranın üzerine çıkıldığını vurgulayan Piral, farklı tarım ürünleriyle marka kent Bursa‘nın daha çok destekleneceğini de söyledi. Bursa bölgesinde her yörenin tarımsal anlamda verimli olduğunu açıklayan Kasım Piral, önceliğin ve pozitif ayrımcılığın 4 dağ ilçesine yapılmaya devam edeceğini de hatırlattı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bizler bu bölgeye pozitif ayrımcılık yapmaya çalışıyoruz" dedi. Altepe, en büyük hedeflerinin bölgenin ekonomik olarak kalkınması ve canlanması olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bizler bu bölgeye pozitif ayrımcılık yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim en sıkıntılı bölgemiz dağ bölgesi. Başta Büyükorhan olmak üzere tüm dağ yöresi bölgesiyle bizim sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen, dağ yöresi bölgelerimizi kardeş yaptık. Bir kardeş gibi bağrımıza bastık, bu bölgelerin tüm eksikliklerini gidermek bizim için bir görev. Hiçbir dağ yöresi ilçemize hizmet ayrımı yapmıyoruz. Bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam ediyoruz. İstiyoruz ki bu bölgelerimiz göç vermesin, kendine yeterli hale gelsin, ekonomik olarak gelişsin. Bunlar için de proje üretiyoruz, ürettiğimiz projelerle de kalkınmasına yardımcı olacağız."

Heyet, daha sonra Harmancık spor salonu temelini attı. 917 bin liraya mal olacak çok amaçlı salonla yörede spor salonu olmayan bölge kalmamış oldu. Aralık ayında teslim olacak spor salonu için teşekkür eden Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya katkıda bulunanlara kömür işçisi heykeli hediye etti. Törenlere, Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren ve Büyükorhan Kaymakamı Levent Yetgin de katıldı.

Kaynak: İHA