Türkiye Halk Oyunları Finali Gaziantep‘te Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi‘nin düzenlediği “Ortaöğretim Kurumları Kategorisi Düzenlemeli (Stilize) Dal Halkoyunları Türkiye Finali" Gazikent Üniversitesi‘nin sponsorluğunda Şahinbey Spor Salonu‘nda gerçekleşti.

Türkiye Halk Oyunları Finali Gaziantep‘te Yapıldı
Programa Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanı İsmail Toksöz, Gazikent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Gazikent Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Öztürk, Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Alaattin Akyüz, MEB Sosyal Kültürel Faaliyetler Şube Müdürü Halil Ağaçkarlı ile kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin‘in konuşmasıyla başladı. Serin, “Bugün on iki ilimizden gelen öğrencilerimizin gösterilerini izleyeceğiz. İlimize teşriflerinizden dolayı memnuniyetimi ifade ediyorum. Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı‘na ve sponsor Gazikent Üniversitesi‘ne emekleri için teşekkür ediyor, öğrenci gruplarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından MEB Sosyal Kültürel Faaliyetler Şube Müdürü Halil Ağaçkarlı tarafından Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin‘e plaket takdim edildi.

Gazikent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan da, “Anadolu‘nun dört bir tarafından gelen tüm ekiplerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Geçmişten gelen değerlerimizi bizlere hatırlatacak, yaşatacak olan tüm gruplara, emek veren tüm katılımcılara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu ve ardından Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanı İsmail Toksöz tarafından Prof. Dr. Hanifi Aslan‘a plaket takdim edildi.

Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanı İsmail Toksöz de bir konuşma yaparak, “Geleceğimiz, istikbalimiz olan öğrenciler gönlümüzün incileridir. Öğrencilerimizi yetiştiren ailelerini, çalıştıran öğretmenlerini saygılarımla selamlıyorum. Öğrencilerimiz çok emek verdiler, binlerce grubu eleyerek buraya geldiler. Bu nedenle sıralamanın önemi yoktur. Bugün Anadolu insanının yaşantısını gözümüze, kulağımıza hoş gelecek şekilde sergileyecek olan tüm ekiplerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Gazikent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanı İsmail Toksöz‘e ve MEB Sosyal Kültürel Faaliyetler Şube Müdürü Halil Ağaçkarlı‘ya hediyeler takdim etti.

Türkiye‘nin değişik illerinde başarı gösteren toplam on iki ekibin sahne aldığı yarışmada jüri üyelerinin tanıtımının ardından sahneye ilk olarak Ankara-Etimesgut Eryaman Lisesi ekibi çıktı. Sırasıyla Bursa Osmangazi Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ordu Atatürk Anadolu Lisesi, Kastamonu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Kırklareli Anadolu Lisesi, Siirt Zübeyde Hanım Lisesi, Antalya Kepez Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi, Manisa Demirci Anadolu Öğretmen Lisesi, Konya Selçuklu Mehmet Halil Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesi, Artvin Anadolu Lisesi, Van Orhan Okay Lisesi ile Iğdır Melekli Şehit Piyade Çavuş Tunay Çatuk Çok Programlı Lisesi sahne alarak performanslarını sergilediler.

Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışmanın sonunda birinciliği 89.60 puanla Kırklareli Anadolu Lisesi aldı. Manisa Demirci Anadolu Öğretmen Lisesi 89.40 puanla ikinci olurken; Konya Selçuklu Mehmet Halil Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesi de 88.60 puanla üçüncü oldu.

Kırklareli Anadolu Lisesi birincilik ödülünü ve kupayı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanı İsmail Toksöz‘den aldı. İkinci olan Manisa Demirci Anadolu Öğretmen Lisesi‘ne ödülleri Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin tarafından verildi. Gazikent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan da üçüncü olan Konya Selçuklu Mehmet Halil Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesi‘ne ödüllerini vererek başarılar diledi.

Katılım, teşvik ödülleri ile centilmenlik, giysi ve müzik ödüllerine layık görülen Artvin, Antalya, Ankara, Siirt ve Ordu ekiplerine protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından; program sonunda Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanı İsmail Toksöz bir teşekkür konuşması yaptı. Toksöz,“Centilmenlik içinde yarışan grupları tebrik ediyorum. Bizlere böylesine güzel bir gece yaşatanlara, emeği geçen herkese, Gazikent Üniversitesi‘ne, Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne, jüri üyelerine, düzenleme kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA