Taşeli Belediyeler Birliği Genel Kurulu

Silifke‘de uzun zamandan beri hizmet veren Silifke, Taşucu, Arkum, Akdere, Atayurt, Atakent, Uzuncaburç, Yeşilovacık ve Narlıkuyu belde belediyelerinden oluşan Taşeli Belediyeler Birliği Başkanlığı görevine yeniden Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel seçildi.

Taşeli Belediyeler Birliği Genel Kurulu
Mayıs ayı olağan genel kurulunu oluşturan 10 maddeyi görüşmek ve karara bağlamak üzere toplanan Taşeli Belediyeler Birliği, Bayram Ali Öngel başkanlığında toplanarak gündem maddelerini görüştüler.

Taşeli Belediyeler Birliği Başkanlığını yürüten Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, toplantıya katılan üyelerin tamamının desteğini alarak yeniden birlik başkanlığına seçildi. Meclis katipliği seçimlerine ise Taşucu Belediye Meclis Üyeleri Mesut Coşkun ve Ali Karakaya seçildiler. Meclis birinci başkanvekilliğine Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş seçilirken, meclis ikinci başkanvekilliğine ise Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner seçildi. 4 kişiden oluşan birlik encümen üyeliği seçimlerine aday gösterilen Narlıkuyu Belediye Meclis Üyesi Ali Bayram Eser, Arkum Belediye Meclis Üyesi Aydın Yüksel, Atakent Belediye Meclis Üyesi Alaaddin Ateş ve Silifke Belediye Meclis Üyesi Teslime Bozkaya tüm üyelerin oyunu aldılar.

Birlik Genel Sekreteri Selime Ural tarafından hazırlanan 2010 yılı faaliyet raporu ve kesin hesap raporu Birlik Başkanı Bayram Ali Öngel tarafından okundu. Karşılıklı görüşmelerin ardından okunan rapor oybirliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Birlik Başkanı Bayram Ali Öngel konuşmasında, "Birliğe üye belediyeler olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. Birliğimize ait çöp depolama alanı açıldığı günden bu yana ilçe ve beldelerimize hizmet vermektedir. Buralarda hizmet üretirken Silifke ve belde belediyelerimizle araç-gereç ve diğer konularda işbirliği yapmaktayız. Birlik olarak yaptığımız anlaşma gereği çöplerin yerinde ayrıştırılması ve toplanması konularında devam eden çalışmalar Silifke merkez ve Taşucu beldemizin ardından diğer beldelerimizde de bir program dahilinde devam edecektir. Taşeli belediyeler Birliğine üye belediyelerimizle birlikte dayanışma içerisinde sürdürdüğümüz çalışmalara destek veren tüm belde belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza ve birlik çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Silifke Belediye Meclis Salonunda yapılan Taşeli Belediyeler Birliği olağan meclis toplantısına Bayram Ali Öngel başkanlık ederken toplantıya Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Küpük, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Atakent Belediye Başkanvekili Alaaddin Ateş, Akdere Belediye Başkanı Şahin Akış, Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur ve birliğe üye belediye meclis üyeleri katıldılar.

Kaynak: İHA