Kurtulmuş:'Kimse kürt sorununun çözümünü siyasi rant olarak görmesin'

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, TRT Haber'de Seçim Özel programında gündemi yorumladı.

Kurtulmuş:'Kimse kürt sorununun çözümünü siyasi rant olarak görmesin'
Kürt sorununa değinen Kurtulmuş, bu ülkede bin yıldan beri Türklerle Kürtlerin birlikte yaşadıklarının altını çizerek, "sorun özgürlüklerini alamayanlarla sistem arasındadır " dedi.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,TRT Haber Kanalında "Seçim Özel" programına konuk oldu. HAS Parti'nin Seçim kampanyasını ve izleyici sorularını yanıtladı. Türklerle Kürtlerin bin yıldır aynı topraklarda yaşadığının altını çizen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Kimse kürt sorununun çözümünü siyasi rant olarak görmesin" dedi.


Hiç kimsenin çözümsüzlükten yana olmadığını belirten Kurtulmuş, "Çözümün adresi de gerçekten eşit ve özgür yurttaşlığa dayalı bir Türkiye kurmaktır. herkesi, bütün kürt kökenli yurttaşları, bütün Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarını, Türkleri, kim varsa, soruna ilişkin kim varsa, sorunun paydaşı haline getirmektir. ve çözümü Türkiye Büyük Millet Meclisi aracılığıyla yapmaktır. " dedi.

Kurtulmuş, İmralı'da yatan terörist başının tüm güneydoğuyu temsil etmediğinin de altını çizdi.

Andımız meselesinin Türkiye'de çok ciddi şekilde, uzun yıllardır tartışılan bir mesele olduğunu vurgulayan Numan Kurtulmuş, "Düşünün etnik olarak Türk olmayan bir okulda sabah kalkıyorsunuz bu andımızla yemin ettiriyorsunuz. Bunun doğru olmadığını ifade ediyoruz" dedi.