Kars’Ta Gazeteciler Anadolu Basın Birliği Çatısı Altında Birleşti

Anadolu Basın Birliği Kars Şubesi’nin 1’nci Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Kars’Ta Gazeteciler Anadolu Basın Birliği Çatısı Altında Birleşti
Kars Postası Kars Postası Gazetesi gerçekleştirilen genel kurul toplantısında Şube Başkanlığı’na Hıdır Keleş seçildi.

Anadolu Basın Birliği Kars Şubesi Yönetim Kurulu üyeliklerine de, Başkan yardımcılığına Ercüment Daşdelen, Genel Sekreterliği Orhan Alcanoğlu, üyeliklere Yakup Orhan Tan ile Fikri Durgun getirildi.

Anadolu Basın Birliği Kars Şubesi Başkanı Hıdır Keleş, uzun yıllardan beri eksikliği çekilen ve gazetecilerin sorun ve sıkıntılarının çözümü için kurulan birliğin hayırlı olmasını diledi.

Anadolu Basın Birliği Kars Şubesi Başkan Yardımcısı Ercüment Daşdelen de, yaptığı konuşmada, amaçlarının zorlu koşullar altında çalışan meslektaşlarının sorunlarına çözüm bulmak olduğunu söyledi.

Basının önemli görevler üstlendiğini belirten Daşdelen, “Basın kamuoyunu bilgilendirmek için görevlendirilmiş kurumlardır. Kars basını olarak görevimizi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz. İlimizde oluşturmuş olduğumuz birliğimizde basın mensuplarımızın çalışmalarına bir nebzede olsa moral ve motivasyon katarak birleştirici olacaktır” dedi.

Kars’ta yeni Kurulan Anadolu Basın Birliği’nin il genelinde olduğu gibi Ardahan, Artvin ve Iğdır’da da çalışan gazetecileri sorunlarının çözümünde etkili olacağı kaydedildi.

Kaynak: İHA