Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Bitlis‘te

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye‘nin, dünyanın 26 büyük ekonomisi arasında 17‘nci sırada yerini aldığını, istikrarın devam etmesi için yeniden destek istediklerini belirterek "2023 hedefimizde ise ilk 10 arasında olmayı amaçlıyoruz" dedi.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Bitlis‘te
Partisinin seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Muş‘tan karayolu ile Bitlis‘e gelen Bakan Yıldız, sabah saatlerinde Hizan ilçesinde partisi tarafından hazırlanan kahvaltıya katıldı. Partililerle sabah kahvaltısı yapan Bakan Yıldız, burada kısa bir konuşma yaptı. Türkiye ekonomisinin eksilerden artılara geçtiğini, ancak bunun yeterli olmadığını söyleyen Bakan Yıldız, "Çocuklarımıza yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için geceli gündüzlü çalışıyoruz" dedi.

Taner Yıldız, Hizan‘ın manevi havası, dokusu ve mayasının temiz olduğunu belirterek, "Burada olmaktan dolayı memnunum. Türkiye‘nin değişik bölgelerinde çalışıyoruz. Bu tür ziyaretlerimiz oluyor. Ancak burasının bizim için manevi bir değeri var. AK Parti hükümeti olarak buraya daha fazla hizmet vermeye çalışacağız. AK Parti iktidarının ilk dönemlerinde ben Plan ve Bütçe Komisyonu‘nda görev almıştım. 2002 yılının sonunda önümüze bir dosya getirdiler. ‘İmzalayacaksınız yoksa 2003 yılında hiçbir yatırım

yapamayız‘ dediler. 4 katrilyonluk yatırım için 40 milyon faiz ödeyecektik. Buna ne cep ne de can dayanırdı. Biz AK parti hükümeti olarak altın bulmadık. Kaynakları doğru ve zamanında kullanarak vatandaşın cebine kadar yansıttık. O dönemlerde devlet tefeciye kadar borçlanmıştı. Bugün dünyanın 26 büyük ekonomisi arasında 17‘nci sırada yerimizi aldık. 2023 hedefimizde ise ilk 10 arasında olmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız, okulda ‘Türkiye‘nin 3 etrafında denizler, 4 etrafında düşmanları var‘ diye öğrendiklerini belirterek, "Bugün Türkiye‘nin 3 etrafı deniz, 4 etrafında da dostları var. Bunlarla ticaret yaparak ticaret hacmimizi de yükselttik. Alım gücümüz arttı. Bugün Ankara‘da alınan kararlar vatandaşın cebine de yansıyor. Bu mesele AK Parti‘nin meselesi değil, milletin ve Türkiye‘nin meselesidir" dedi.

Hükümeti devraldıklarında ateşten bir topu kucaklarına aldıklarını, bundan gocunmadıklarını ve şikayet etmediklerini de sözlerine ekleyen Bakan Yıldız, "Biz göreve geldiğimizde Türkiye‘nin en büyük bütçesi savunma sanayine gidiyordu. Evet ordumuz güçlü bir ordu. Ancak alınacak mühimmatlar da ihtiyaçlar doğrultusunda alınmalıydı. Biz bütçenin 1‘nci sırasında yer alan Milli Savunma Bakanlığı‘nın bütçesini 6‘ncı sıraya aldık. Birinci önceliği eğitim ve sağlığa verdik. Bu sayede okullarımızda derslik

sıkıntısı kalmadı. Ve bütün okullarımızı bilgisayarlarla donattık. Bu anlamda sosyal devlet ilkesini oluşturduk. İstikrarın devam etmesi için yeniden destek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan ve beraberindekiler, Hizan ilçesinde esnafları da ziyaret ettikten sonra Tatvan ilçesindeki seçim koordinasyon merkezine geçti. Bakan Yıldız burada partililere yönelik kısa bir konuşma yaptı.

Kaynak: İHA