e okul veli bilgilenderme sistemi amacına ulaştı

2010 – 2011 eğitim öğretim yılında artık sona gelindi. 17 Haziran itibari ile karnelerini alacak olan öğrenciler uzunca bir tatile çıkacaklar. Eğitim – öğretim yılında sona yaklaşılmasıyla da e okul sisteminde yaşanan yoğunluk büyük bir artış gösterdi. E okul sistemi sayesinde öğrencilerin başarı durumunu yakından takip eden veliler yılsonu başarı

e okul veli bilgilenderme sistemi amacına ulaştı
e-Okul sistemi internetin Türkiye’de de hızla gelişmesinin ardından 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nca hizmete sokuldu. Okul yönetim ve bilgi sistemi olan e okul sistemi öğrencinin okula başladığı andan muzun olduğu ana kadar olan tüm süreci içeriyor. Yani bir anlamda öğrencinin tüm bilgileri burada tutuluyor.

E okul sistemi sayesinde veliler öğrencilerin başarı durumunu kolaylıkla görürken okulla ilgili işlemler bütünü de artık e okul sistemi sayesinde yapılıyor. Okul kaydı, öğrenci bilgilerinin ve fotoğrafının işlenmesi, okuldan okula nakil, devamsızlıkların takibi, öğrenci ders programı ve ders öğretmenine ait bilgiler de sistem içerisinde yer alıyor. Ayrıca SBS sınav bilgilerine de e okul sistemi sayesinde ulaşılabiliyor.

KARNELERİ KONDROL EDİN
Öğrencinin eve getirdiği karnenin e okul sistemi içerisinden kontrol edilmesini öneren uzmanlar bu sayede, oluşabilecek hataların da ortadan kaldırılacağını ifade ediyorlar. E okul ve karne arasındaki bilgilerde bir tutarsızlık olması durumunda öğrencinin eğitim gördüğü okula başvurulması gerektiğini de belirten uzmanlar bu şekilde bir ‘sağlama’ yapılmış olacağını da dile getiriyorlar.

VELİLER TOPLANTISI TARİHE Mİ KARIŞYOR
E okul sisteminin devreye girmesi ile birlikte veli toplantıları tarihe karışacak gibi gözüküyor. Daha önce çocuklarının okul başarı durumlarını ve davranış notlarını merak eden veliler her dönem düzenlenen veliler toplantısına gitmek zorundaydı. Ancak e okul sistemi sayesinde artık veliler tüm bu bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyor.