Altınoluk’Ta Köpek Irkları Yarıştı

Balıkesir CAC-TR Irk Standartları Güzellik Yarışması, Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde yapıldı.

Altınoluk’Ta Köpek Irkları Yarıştı
Balıkesir CAC-TR Irk Standartları Güzellik Yarışması, Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde yapıldı. Köpek Irkları ve Köpek Bilimleri Federasyonu (KIF)‘nun düzenlediği, Ahmet Taner Kışlalı Stadı’ndaki yarışmaya, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden getirilen 50 köpek katıldı. Yarışmayı, Ayvacık Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu ve Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat da aileleriyle birlikte seyretti. Köpeklerin ırkının fizik ve görünüş özellikleri dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye girenlere, kupa ve madalya verildi. Ayrıca Altınoluk Beldiyesi de bütün katılımcılara hediyeler takdim etti.

Organizasyon komitesi Ozan Belkıs, Ümit Özkanal, Adnan Ülke, Agniezka Onuk ve Tarık Özgür’den oluşan yarışma yavru (3-6 ay arası), çok genç (6-9 ay arası), genç (9-18 ay), orta yaşlı (15-24 ay), açık (15 ay ve üzeri), çalışan (15 ay ve üzeri), şampiyon (15 ay ve üzeri) ve veteran (8 yaş ve üzeri) köpek sınıflarında yapıldı. Evgeniya Serova‘nın 46 numarayla yarışan "Bubble of Snow County Kr" isimli köpeği birinci, Agniezka Onuk ve Özlem Yardaş‘ın 11 numaralı "Cholocate Prince Magicyork" isimli köpeği ikinci, Bora Pir‘in 26 numaralı "Nero Wom" isimli köpeği üçüncü oldu. Birincilik ödülünü Başkan Özpolat, ikincilik ödülünü Altınoluk Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Yavuz Ağaçdelen, üçüncülük ödülünü ise Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Levent Öz takdim etti. Sunuculuğunu Zeynep Emirhasanoğlu’nun üstlendiği yarışmada bir konuşma yapan Özpolat, “Altınoluk Belediyesi olarak hayatı ekonomik açıdan olumlu etkileyecek, sosyal ve kültürel yaşamın daha sağlıklı gelişmesini sağlayacak her adımın yanındayız. Beş yıl boyunca çeşitli illerde, dost olarak nitelendirdiğimiz ve çoğumuzun önemli bir parçası olarak hayatında var olan köpeklerimizden, kendi ırkları arasında standarta uygunluk açılarından en güzellerinin seçildiği bu yarışmaya da her türlü desteği verdik.” dedi.

Kulüp Başkanı Ağaçdelen ise, “Altınoluk’ta ilkini gerçekleştirdiğimiz ırk standartları yarışması, çok büyük bir emek ve özverinin sonucudur. Büyük pay sahibi olan Belediye Başkanı Sayın Hasan Özpolat’a, KIF Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurzhaar Kulübü Başkanı Burak Kabakçı kardeşime çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.