9 Kişi İçin Yeniden Çalışma Başlatıldı

KAHRAMANMARAŞ (A.A) – 30.05.2011 – Afşin Elbistan B Termik Santrali‘ne kömür sağlayan ve özel şirket tarafından işletilen Çöllolar Kömür Sahası‘nda 10 Şubat 2011‘de meydana gelen göçükte toprak altında kalan 2‘si mühendis 9 kişinin bulunması için yeniden çalışma başlatıldı.

Park Teknik AŞ Çöllolar Açık İşletme Genel Müdürü Şeref Göksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ekiplerinin 4 kişinin bulunduğu minibüsün yerinin tespit edilmesi amacıyla yaptıkları çalışma sonucunda harita hazırlandığını, haritanın EÜAŞ Genel Müdürlüğüne gönderildiğini, kendilerinin de bu haritaya göre çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Göksu, ‘‘Haritada metal yoğunlaşması gösteriliyor. Bunlardan birinin minibüs olabileceği tahmin ediliyor. Şu anda göçük sahasında iş makineleri çalışıyor ve haritaya göre çalışmalar sürüyor. Bizim amacımız minibüsü bulmak. Yapılan çalışmalarda haritadaki metal yoğunlaşmasının minibüs olabileceğini düşünerek kazı yapıyoruz. İnşallah minibüse ulaşırız‘‘ dedi.

Daha önce, kaybolan kişilerin üzerinde bulunan cep telefonu ve telsizlerden sinyal takip edilerek yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamamış, Almanya‘dan gelen ekibin  insansız helikopterle yaptığı çalışma da helikopter düştüğü için sonuçlandırılamamıştı.

Göçüğün meydana gelmesinin ardından yapılan çalışmalarda işçi Ruşen Demir‘in cesedi bulunmuş, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Halil Tatlı, Aydoğan Polat, Nail Yılmaz, Adnan Demir ve Tuğran Gökhan‘a ulaşılamamıştı.

30.05.2011 14:13:54

Kaynak: AA