Seyfettin Yılmaz’A Başbuğ Resimli Halı Hediye Edildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz’a üzerinde MHP’nin efsanevi lideri merhum Alparslan Türkeş’in işlenmiş resmi bulunan bir halı hediye edildi.

Seyfettin Yılmaz’A Başbuğ Resimli Halı Hediye Edildi
MHP Çukurova İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Çukurova Üniversitesi’nde okuyan gençlerin katıldığı toplantı öncesi Mustafa Filiz isimli bir vatandaş, Yılmaz’a halı hediye etti.

Yılmaz, Türkiye’de üniversite mezunlarının işsiz kaldığı bir sürecin yaşandığını ifade ederek, Türk eğitim sisteminin köklü bir reforma ihtiyacı bulunduğunu söyledi. MHP iktidarında ilköğretimden başlamak üzere herkesin yeteneğine göre eğitileceğini vurgulayan Yılmaz,”Şimdiki eğitim sistemi tek düzen eğitim sistemine geçmiş ve bugünkü şartlar oluşmuştur” dedi.

Genç beyinlerin gelecekte dünyaya hakim olacağının altını çizen MHP Adayı Yılmaz, Türkiye’nin, en genç beyinlere sahip ülke olması nedeniyle çok şanslı olduğunu ve bu genç beyinlerin doğru değerlendirilmesiyle dünyaya hakim güç olunabileceğini söyledi.

Yılmaz şöyle devam etti:

“Toplumsal yozlaşmanın en çok yaygın olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Milli ve manevi değerlerimizsin yeniden tesisi için aileden başlamak üzere eğitim sistemimiz yeniden yapılandırılacaktır. MHP olarak 2 yıldır üzerinde çalışmalar yapıyoruz ve çalışmalarımız tamamlanmıştır.”

MHP’nin 2011 Seçim Beyannamesinden eğitim ile ilgili örnekler veren Yılmaz şunları söyledi:

“Eğitim ve öğretimde imkan ve fırsat eşitliği sağlanacak, toplumun bütün fertlerinin ilgi, eğilim ve yetenekleri doğrultusunda eğitilmesi esas olacaktır. Okul öncesi eğitimin 6 yaş grubu dahil edilmek suretiyle zorunlu temel eğitimin süresi 9 yıla çıkartılacak ve iki kademeli olarak yapılandırılacaktır. Ortaöğretimin de zorunlu eğitim kapsamına alınması için gerekli fiziki alt yapı sağlanacak ve eğitici-öğretici insan gücü yetiştirilecektir. Eğitimin her kademesinde eğitim dili Türkçe olup, Türkçe’nin dışında başka bir dilde ana dilde eğitim yapılamaz. Türkçenin doğru ve güzel kullanımını teminen ana sınıfı ve ilköğretim kademesinde Türkçenin iyi öğretilmesine önem verilecektir. Ayrıca öğrencilere en az bir yabancı dilin iyi bir şekilde öğretilmesinin alt yapısı oluşturulacaktır. “Temel eğitim” hedefimiz; okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılarak zorunlu temel eğitim süresinin artırılması, gerekli fiziki alt yapı ve insan gücü kapasitesinin oluşturularak ortaöğretimin de zorunlu eğitim kapsamına alınmasıdır. Nüfusun daha erken yaşta örgün eğitim programı kapsamına alınması sağlanacaktır Üstün zekâlı ve üstün yetenekli öğrencilerin özel eğitim imkânlarına kavuşturulması sağlanacaktır. İstihdam edilebilirliği artıran mesleki eğitimin orta öğretim içindeki payı yükseltilecektir. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile meslek yüksek okulları arasında program bütünlüğü sağlanacaktır. İş hayatı ile mesleki ve teknik eğitim arasında ilişki, iletişim ve etkileşim geliştirilecektir. Orta öğretim; program türünü esas alan, yatay ve dikey geçişlere imkan veren, çağdaş rehberlik ve yönlendirme hizmetiyle üniversite sistemine etkin geçişi sağlayan bir yapıya kavuşturulacaktır. Üniversitelerin; ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştiren, araştırma yaparak bilim ve teknoloji üreten, toplumsal gelişmeye önderlik eden, bilimsel yöntemlerle meselelere çözüm üreten, dünya üniversiteleriyle yarışan eğitim kurumları haline getirilmesi esas olacaktır. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK); düzenleme, yönlendirme, koordinasyon, planlama ve denetimden sorumlu bir yapıya dönüştürülerek yeniden yapılandırılacaktır. Üniversite giriş sınavı kaldırılacaktır. Öğretmenlere, araştırma görevlilerine, okutmanlara ve diğer öğretim yardımcılarına araştırma ve kendini geliştirme faaliyetlerine katkı olmak üzere beş bin göstergenin memur maaş katsayısı ile çarpımı tutarında her ay yaklaşık 310 TL “Araştırma-Geliştirme tazminatı” verilecektir. Kadrolu olmayan sözleşmeli ve geçici çalışan öğretmenler daimi kadrolara geçirilecektir. Öğretmenler arasında yapılan kademelendirme nedeniyle oluşan ücret farklılaşmasından yararlanamayan emekli öğretmenlerin de bu düzenlemeden yararlanmaları için intibakları yapılacaktır. Şehit ve gazi çocuklarının her kademedeki eğitim harcamalarının devlet tarafından karşılanması ve yüksek öğretime girişlerinde kendilerine kontenjan ayrılması temin edilecektir.”

Kaynak: İHA