Papaya Mektup Götüren Bisikletçiler Bursa‘da

Mekke Emiri‘nin mektubunu Papa‘ya götürecek olan bisikletçiler Bursa‘nın Harmancık ilçesine geldi.

Papaya Mektup Götüren Bisikletçiler Bursa‘da
Papaya Mektup Götüren Bisikletçiler Bursa‘da
2009 yılının Eylül ayında başlatılan uluslararası bir proje olan ‘Roma-Mekke- Dünya Barışı İçin Bir Adım Daha‘ bisiklet turunun ikinci ayağı hayata geçiyor. Dinlerarası hoşgörünün gelişmesine katkıda bulunmayı hedefleyen bu proje ile çok uluslu ve çoğu Rotaryenlerden oluşan 30 kişilik bisikletli grup, Vatikan‘daki Papalık makamından alınan iyi niyet mektubunu yaklaşık 4 bin kilometrelik mesafeyi pedalla geçerek 6 haftalık süre içinde Mekke Emiri Halit Al-Faysal Bin Abdülaziz Al- Suud‘a teslim etmişti.

Projenin ikinci ayağında, Mekke Emiri Halit AL Fysal Bin Abdülaziz Al-Suud‘un Papa‘ya cevap mektubunu yine çok uluslu bisikletçiler 3 Nisan 2011 tarihinde Mekke‘den alarak yola çıktı. Mektubu 12 Mayıs 2011‘de Roma Vatikan‘da Papa 16‘ncı Benedict‘e ulaştırmayı hedefleyen bisikletçiler, 22 Nisan‘da Gaziantep‘ten Türkiye‘ye giriş yaptı. Ürgüp, Konya, Isparta, Denizli, Uşak ve Kütahya‘dan sonra Bursa‘ya gelen bisikletçiler, Harmancık ilçesinde mola verdi.

Bisikletçileri, Kaymakam Kemal Duru ve yetkililer karşıladı. 23 kişilik ekipten yolda kaza yapan Hollandalı bisikletçinin Uşak Devlet Hastanesi‘nde kaldığı, 2 kişinin işleri dolayısıyla ayrıldığı öğrenildi. Grubu karşılayan Bursalı Rotaryenler, 2 günün sonunda ekibi Yalova‘ya uğurlayacak.

Mekke Roma Bisiklet Turu Projesi Bursa Koordinatörü ve Rotary Dernekleri 3‘üncü Grup Federasyonu Başkan Yardımcısı Şaban Rodoplu, bisikletçilerin günde 180 kilometre katettiğini, ekibin Yalova‘dan sonraki durağının İstanbul olacağını söyledi.

Harmancık‘tan eskort eşliğinde Bursa‘ya gelen 30 kişilik bisikletçi grubunu Nilüfer Yerel Gündem 21 binasında ise Rotary Dernekleri 3‘üncü Grup Federasyonu Başkan Yardımcısı Şaban Rodoplu ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey karşıladı.

Kaynak: İHA