Bakan Özak: Mücadelemiz, Demokrasi İçin

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, mücadelelerinin demokrasi mücadelesi olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, mücadelelerinin demokrasi mücadelesi olduğunu söyledi.

Faruk Özak, AK Parti Trabzon milletvekilleri Mustafa Cumur, Sayfiye Seymenoğlu ve diğer milletvekili adayları Erdoğan Bayraktar, Aydın Bıyıklıoğlu, Yunus Karabela ve Salih Cora ve Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile parti yöneticilerinin de katılımı ile Usta Park Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi.

Bakan Özak burada yaptığı konuşmada, seçim çalışmalara boyunca kimseyi aldatmayacaklarını, aldanan da olmayacaklarını ifade etti. Birilerinin yaptığı gibi karalama kampanyaları yapmayacaklarını anlatan Özak, “Biz yaptıklarımızı anlatacağız. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesi. Rahmetli Menderes ‘Söz milletin’ diyordu. Biz de ‘söz de karar milletindir‘ diyoruz. Menderes’ten aldığımız bu bayrağı daha ileri taşımaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Akyazı Projesi‘ne ilişkin Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararına da değinen Bakan Özak, Trabzon için çok önemli gördükleri projeyi yapmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Trabzonspor üzerinden yapılan siyasi tartışmaları da eleştiren Özak, başarılı biz sezon geçiren takımın bu tür tartışmalarla strese sokulmaması gerektiğini dile getirdi. Bakan Özak, Avni Aker Stadı’nın Şampiyonlar Ligi’ne hazır hale getirilmesi için gerekli kaynağın temin edildiğini, çalışmaların da kısa sürede başlayacağını sözlerine ekledi.

“DERDİM MİLLETVEKİLİ OLMAK DEĞİL”

Milletvekili adayı ve TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, derdinin milletvekili seçilmek olmadığının altını çizdi. Bayraktar, “Erdoğan Bayraktar milletvekili olsa ne olacak, olmasa ne olacak. Benim derdim milletvekili olmak değil. Derdimiz; iktidarda olan partimizi Trabzon’da daha güçlü kılıp, kabinedeki bakanların yakasına yapışıp Trabzon‘a yatırım kazandırmaktır.” dedi.

Bayraktar, seçimlerden önce süreç yetişmedi için ‘büyükşehir’ olamayan Trabzon’un, 12 Haziran seçimlerinden sonra mutlaka ‘büyükşehir’ olacağını da belirtti.

Akyazı Projesi‘ne karşı çıkanların ‘teknik açıdan’ itiraz ettiklerini söylediklerine değinen Bayraktar, “Hiçbir şey yüzde yüz doğru, mükemmel değildir. O projenin yapılması için özel yasalar çıkartıldı. Orada sadece bir stat yapılmayacak. Kentin geleceği açısından çok önemli bazı sosyal tesisler de olacak. Kentin Akçaabat ile bütünleşmesine imkan sağlanacak.” diye konuştu.

Bayraktar, yaptıkları ve yapacakları yatırımlarla Trabzon’u bölgenin cazibe merkezi, marka kenti haline getireceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda ayrıca, milletvekilleri ve adaylar ile Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da birer konuşma yaptı.