As Akyazıspor‘un 2 Gurbetçi Oyuncu Oynattığı İddia Edildi

Sakarya‘da Amatör küme play-off maçında As Akyazıspor ile Kırkpınarspor arasında oynanan karşılamada As Akyazıspor‘un 2 gurbetçi futbolcu oynattığı ileri sürüldü.

As Akyazıspor‘un 2 Gurbetçi Oyuncu Oynattığı İddia Edildi
As Akyazıspor‘un 2 Gurbetçi Oyuncu Oynattığı İddia Edildi
Akyazı ilçesinde geçtiğimiz hafta oynanan ve As Akyazıspor‘un 1-0 üstünlüğü ile sona eren karşılamada ev sahibi ekibin İlhan Aslan ve Aykut Kırcı isimli iki gurbetçi futbolcu oynattığı iddia edildi.

Kırkpınarspor Kulüb Başkanı Fatih Fil yaptığı açıklamada, “Akyazı‘da oynadığımız play-off müsabakasında As Akyazıspor forması giyen İlhan Aslan ve Aykut Kırcı Filiz lisansı çıkartılarak lisanslandırılmışlardır. Her iki futbolcunun Almanya‘nın FC Türk Sport Kulübünde 2010-2011 sezonunda futbol oynadıkları tarafımızdan tespit edilmiştir. Her iki futbolcuda 2011 yılında 27 Şubat 2011 tarihinde FC Türk Sport- SC Wicdenbrück 2000 II müsabakasında ve 06 Mart 2011 tarihinde FC Türk Sport- Tus Leopoldshöhe müsabakalarında forma giymişlerdir. ‘Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esasları‘na göre her iki futbolcunun bizim müsabakamızda oynama hakları yoktur. Yapılan uygulama doğru olsaydı bizim gibi Ligi Şampiyon bitirmiş play-offlarda da iddialı olan kulüpler 2-3 maçlığına komşu ülkelerde Futbol oynayan Türk vatandaşı futbolcuları ülkemizde Filiz lisansı çıkartarak oynatır ve ülkemizdeki Kulüplerarası rekabeti ortadan kaldırmış olurlardı” dedi.

Kaynak: İHA