Saadet zinciri zanlıları tutuklandı

Aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 5 ilde "saadet zinciri" oluşturarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Saadet zinciri zanlıları tutuklandı
Aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 5 ilde "saadet zinciri" oluşturarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 52 kişinin, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Çorum'da gözaltına alınan zanlılar, Ankara Gazi Mustafa Kemal Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde götürülen zanlıların Mali Şube polislerince ifadelerinin alındığı bildirildi.

Mali Şube ekiplerinin uzun süredir takip ettiği Singapur merkezli oluşumun Türkiye ayağındaki zanlıların, internet aracılığıyla üye topladığı ve "saadet zinciri" oluşturarak yaklaşık 20 bin kişiyi dolandırdıkları belirlendi.

Zanlıların sisteme dahil ettiği kişilerden bin 200 dolar aldığı ve bu şekilde yaklaşık 50 milyon dolar dolandırdıkları öne sürüldü.

Zanlıların internet üzerinden yüksek fiyatla "şifalı taş" ve saat sattığı vatandaşları da sisteme dahil ettikleri bildirildi.