Hoşgör Kur‘an Kursu Hafızlık Bölümü’Nden Mezun 38 Hafız Belge Aldı

Gaziantep Hoşgör Kur‘an Kursu’nun Hafızlık Bölümü’nden mezun olan 38 hafız, düzenlenen Kur‘an tanzim töreni ile belgelerini aldı.

Gaziantep Hoşgör Kur‘an Kursu’nun Hafızlık Bölümü’nden mezun olan 38 hafız, düzenlenen Kur‘an tanzim töreni ile belgelerini aldı.



Hoşgör Kur‘an Kursu Külliyesi’nde gerçekleştirilen törene; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, milletvekilleri Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, İl Müftüsü Ahmet Bulut, Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Kur‘an kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hoşgör Kur‘an Kursu’nun, kendi yetiştirdiği Mehter Takımı’nın gösterisi ile başlayan törenler, daha sonra cami içerisinde Kur‘an tilaveti ve ilahilerle devam etti. Yine Kur‘an Kursu bünyesinde yetişen Tasavvuf Musikisi Korosu’nun okuduğu ilahilerin ardından mezun olan 38 hafız, Kur‘an’ın nur ışığının saçıldığı bir tepside Kur‘an tanzim töreni ile Kur‘an-ı Kerim‘i öperek başlarını koydu. Mezun olan öğrencilere Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından birer cumhuriyet altını verildi.

Daha sonra günün önemine dair bir konuşma yapan Hoşgör Kur‘an Kursu Onursal Başkanı Ahmet Ziylan, çocuklarını esirgemeyip kendilerine gönderen ailelere teşekkür etti. Ziylan, Kur‘an kursunda 500 civarında öğrencinin bulunduğunu, bunların yatılı okuduklarını ve büyük sıkıntılar çektiklerini söyledi. Hayırsever ve yardımsever iş adamlarından bu tür öğrencilere destek olmalarını isteyen Ziylan, “Bir buçuk milyonluk Gaziantep’te böyle Kur‘an kurslarını müşkül duruma düşürmeye gönlüm razı olmaz. Benimki gibi birçok hayırseverlerin de gönlünün razı olmayacağını biliyorum.” dedi.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut da hafız olan 38 yeni Kur‘an kursu öğrencisinin Kur‘an ve ilim adına çok değerli olduğunu ifade ederek, toplumun maneviyatsız bir gıda gibi sarsıldığı dönemde maneviyat erlerinin yetişmesinin çok anlam ifade ettiğini söyledi.

Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat ise mezun olan hafızların yeni mesleklerinde başarılı olmalarını temenni ederek, bir yıl içerisinde 85 yataklı Bübülzade Kur‘an Kursu’nun hizmete gireceği müjdesini verdi.

Hoşgör Kur‘an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nihat Durur ise geçmişi 50 yıla dayanan derneğin, bugüne kadar 10 binin üzerinde Kur‘an talebesi yetiştirdiğini söyledi. Bugün hafızlıktan mezun olan 38 öğrenci ile bir kez dana gurur duyduklarını ifade eden Durur, “Derneğimizin bugüne kadar amacını en iyi şekilde yerine getirdiğini düşünüyorum. Bu mutlu günde bizi yalnız bırakmayan ve öğrencilerini bizim kurslarımıza gönderen tüm velilerimizi kutluyorum. İşte bugün bu gençlerimiz Kur‘an-ı Kerim’i koruma ve ileri nesillere taşıma amacıyla bu yolun ilk basamağı olan hafızlık eğitimini tamamlamış ve inşallah bu amaçta muvaffak olmuşlardır.” şeklinde konuştu.