e okul giriş burada

e okul giriş burada. e okul giriş veli bilgilendirme. e okul giriş veli bilgilendirme. e okul 2. dönem notları. e okul öğrenci notları. e okul giriş öğrenci durum notları. e okula giriş öğrenci 2. dönem notları. e okul giriş veli bilgilendirme sistemi. e okul giriş sistemi ile tüm notlarınıza bakabilirsiniz.

e okul giriş burada
e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi ve e-okul veli bilgilendirme sistemi (e-okul karne 2.dönem) 17 Haziran’da okulların sona erecek olması e okul kullanımının da yoğunlaşmasına neden oldu. Velisi bulundukları öğrencilerin öğrenim durumunu merak eden ebeveynler e okul sayesinde istedikleri bilgiye kolayca ulaşabiliyor. E okul bu anlamda veliler için önemini artırarak devam ediyor.

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ


İnternet teknolojisinin gelişmesi velilere de büyük kolaylıklar getirdi. Beyaz Gazete -E okul sistemi sayesinde öğrencileri kolaylıkla takip edebilen anne ve babalar, öğrenci notlarını öğrenmenin yanı sıra devamsızlık durumlarına da kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Bu sayede öğrenci üzerinde bir kontrol mekanizması geliştirme şansına sahip olan veliler, bilgisayar başından çocuklarının eğitim hayatını takip etme şansına sahip oluyorlar.

E okul sistemini kullanabilmek için öğrencinin TC kimlik ve okul numarasını bilmek yeterli oluyor. Bu iki bilgiye sahip olan veliler e okul sisteminden öğrenci bilgilerine ulaşabiliyor. E okul sistemi içerisinde ise öğrencinin ders notları, devamsızlık durumu ve disiplin suçları gibi bilgiler yer alıyor. Beyaz Gazete -Öğrencinin yazılı sınavda aldığı not ders öğretmeni tarafından sisteme giriliyor. Devamsızlık ta ayrı şekilde sisteme işlenerek öğrenci velisinin durumdan haberdar olması sağlanıyor. Daha önceki yıllarda öğretmenlerle yüz yüze görüşmek zorunda kalan veliler artık e okul sistemi sayesinde kolaylıkla istediği bilgiye ulaşabiliyor.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci velileri çocukların devamsızlıklarını hatta notlarını dahi takip edebilme imkanı buluyor. E okul (E-okul) giriş ve e-okul (e okul) veli bilgiedindirme sistemi 2007 yılından bu yana faaliyette. E-okul girişi ile öğrenciler kendi karne notlarını ve devamsızlıklarını çok kısa bir sürede öğrenebiliyorlar. Beyaz Gazete - E-okul veli bilgilendirme sistemi detayları.e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi.e-okul veli bilgilendirme sistemi.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler tüm notlarına bakabiliyor. E-okul girişi zaman zaman yoğunluktan dolayı cevap veremiyor. İşte e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi.e-okul veli bilgilendirme sistemi.

2009-2010 YILI KARNE DÖNEMİ

Bugün 2009-2010 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bitirilip karneler alındı. Her zaman ki gibi bazı öğrenciler sevindi bazıları ise üzülerek aldı karnelerini. Bir çoğunun üzülmesinin sebebi ailesinin kızması korkusudur. Bu noktada velilere büyük sorumluluklar düşmektedir. Öncelikle çocuklarınıza sevgi ve hoşgörüyle karşılamalısınız. Diğer dönemde çalışarak başarabileceği konusunda onu yüreklendirmelisiniz. Asla çocuğunuza bu kötü karneden dolayı ceza vermemelisiniz.Bu günde yapacağınız en büyük hata da onu bir akranıyla kıyaslamak olacaktır. Bu durum çocuğunuzda yılgınlığa sebep olacak çalışmak için gayret göstermeyecektir.

Çocuğunuzla birlikte başarısızlığının nedenlerini birlikte araştırın. Bu araştırmanın sonucunda çocuğunuzun eksiklerini görmesini, eksikleri gidermek için yeni planlamalar ve çalışmalar yapmasını sağlayarak sonuçta başarıya ulaşmayı sağlar. Eğer eksikler görülemezse, tekrar aynı durumla karşılaşmak kaçınılmaz.

Karnesi iyi olan öğrenci ise takdir edilmeli, övülmeli, başarısının devamlılığı için desteklenmelidir.

Karne zayıfsa ne yapılmalı?

1. Sorunu kabullenelim: Sorunun varlığını kabul edenler, en zor ve çetrefilli sorunları çözer. Kabul etmeyenler, en kolay sorunlar karşısında perişan olur. Çünkü sorumluluk almak ve bedel ödemek istemezler. Zayıf karne de, ailede ve öğrencide sorunların varlığına işarettir. Öğrenci, doğru çalışma yöntemlerini bilmiyor, kendini ifade edemiyor olabilir veya çalışma şuurunda olmadığı için, tembellik edip çalışmıyor olabilir. Aile, yeterince ilgilenmemiş, takip etmemiş olabilir. Önce aile kendi hata ve eksiklerini kabullenirse, öğrenci de kendi hata ve eksiklerini daha kolay kabul eder.

2. Öğretmeniyle görüşelim: Notları veren öğretmen, zayıf notların sebeplerini de bilir. Karneyi, öğretmene danışarak değerlendirmek, daha gerçekçi, yapıcı ve sonuca götürücü olacaktır.

3. Kişiliği değil, karneyi kritik edelim: Suçlayıcı, rencide edici yaklaşımlar, "başarısız, tembel" gibi etiketleyici sözler kişiliği yıpratır. Kişiliği yıpranan bir öğrenci karne başarısızlığını düşünemez, duygusallığa gark olur ve bütün enerjisini kendini savunmaya harcar. Bu yüzden "usul asıldan önce gelir" kaidesi çok önemli. Yani asıl olan karne başarısızlığıdır, fakat ona yaklaşma usulümüz önceliğe sahiptir. Beyaz Gazete Bu yüzden açık veya ima ile suçlayıcı ifadelerden uzak durulmalı, hatta yanlış anlayıp suçluluk hissetmemesi için de dikkatli olunmalı ki, ümidini kaybetmesin ve cesareti kırılmasın.

4. Karnesi iyi arkadaşlarıyla görüştürelim: Yarıyıl tatilinde ailelerinin de yardımıyla birlikte olabilir, baş başa kalıp sohbet edebilirler. Birbirinin nasıl başarılı olduğu, nasıl ders çalıştığı, nasıl not aldığı, sınavlara nasıl hazırlandığı vb. konularda fikir alışverişinde bulunabilirler.

5. Değerli olduğunu hissettirelim: En büyük motivasyon kaynağı, bir insana değer vermek ve bunu hissettirmektir. Nice müstesna insanlar hocasının, annesinin veya babasının değer vermesiyle, kendisinin bile hayal edemeyeceği seviyelere ulaşmıştır.

6. Çevre baskısından koruyalım: Tatil boyunca, akrabalar ve komşular karşılaştığı her öğrenciye karneyi sorar, zayıf karneye sahip çocuklara "başarısız, adam olmaz" gözüyle bakarlar. Bunu kendi aralarında da konuşurlar. Eğer aile çocuğuna sahip çıkmazsa, bu olay çevre baskısına dönüşür ve öğrenci içine kapanır. Cesareti büsbütün kırılır, kendisini değersiz hisseder, başarma inancını kaybeder.