TBMM Başkanı gündemdeki özerklik ve statü tartışmalarını değerlendirdi

Mehmet Ali Şahin, TRT Haber'de yayımlanan Büyüteç programının konuğu oldu. Şahin,gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak "Referandumda hayır diyenler, Ak Parti'ye karşı birleştiler" dedi.

TBMM Başkanı gündemdeki özerklik ve statü tartışmalarını değerlendirdi
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, 12 Eylül referandumunda hayır diyen parti ve grupların, Ak Parti’yi durdurma ve iktidardan uzaklaştırma amacında birleştiğini söyledi.

Mehmet Ali Şahin, "Hakkari’deki o görüntü gerçekten çok ilginçtir. Sayın Kılıçdaroğlu hiç oraya gidemezdi, öyle bir karşılama da olmazdı. Ama hayır cephesinin nasıl işbirliği halinde olduğunun en çarpıcı örneği Hakkari görüntüleridir" dedi.

Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi ve kaset tartışmaları ilgili olarak, siyasetçilerin bu tür yanlışları yapmamaları gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet savcılarının, bu işin arkasında kimin olduğunu, ne için yaptığını, ciddi bir çalışmayla ortaya çıkartacaklarını belirten Şahin, "Ama bu konuda istifa etmek zorunda kalan arkadaşlarımıza büyük görevler düştüğünü düşünüyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı başta olmak üzere bu konuda yargıya yardımcı olmalılar" şeklinde konuştu.

"Referandumda hayır diyenler, Ak Parti’ye karşı birleştiler"

TBMM Başkanı Şahin, Anayasa değişikliği sürecinde "hayır" diyen parti ve grupların, Ak partiye karşı işbirliği içinde olduklarını belirterek, "Hakkari’deki gerçekten o görüntü çok ilginçtir. Sayın Kılıçdaroğlu hiç oraya gidemezdi, öyle bir karşılama da olmazdı. Ama hayır cephesinin nasıl işbirliği halinde olduğunun en çarpıcı örneği Hakkari görüntüleridir" dedi.

Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "özerklik" konusundaki açıklamalarına da değinerek şunları söyledi: "Şimdi bu özerklik konusu, BDP’nin söylediği özerklik ile örtüşüyorsa, tabii bu bizim kabul edemeyeceğimiz bir özerklik anlayışıdır. Bu bizim Anayasamız ve sistemimiz karşısında yeri olmayan bir düzenlemedir."

Şahin, yeni dönemde yapılacak bir Anayasa değişikliği konusunda da, geniş bir mutabakat zemini yakalanmasını umut ettiğini vurgulayarak, "Diyelim ki böyle bir uzlaşma olmadı. sağlanamadı. O zaman bir Anayasa değişikliğinden vaz mı geçilmeli? O zaman Anayasa değişikliğini gerçekleştirecek daha alt seviyede bir mutabakat arayışına girilmeli. Bundan vazgeçilmemelidir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.