Köylere Yangın Söndürme Tankeri Dağıtılmaya Başlandı

Altıntaş Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından çıkabilecek orman yangınlarına karşı 33 köye basınçlı yangın söndürme tankerinin dağıtımına başlandı.

Köylere Yangın Söndürme Tankeri Dağıtılmaya Başlandı
Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerde olası yangınlarda ilk müdahalenin süratli bir şekilde yapılması ve takviye güçler gelene kadar yangının kontrol altına alınmasını gerçekleştirebilmek için köylerine traktör kuyruk miline takılarak çalışan ve basınçlı su sıkabilen 2 tonluk yangın söndürme tankerleri dağıtılmaya başlandı. İlk sangın söndürme tankeri Alıncık köyüne teslim edildi. Alıncık köyü muhtarı Abdurrahman Aslan, köylerinin böyle yangın söndürme tankerine ihtiyaçları olduğunu belirtti. Aslan, “Alıncık köyünün ormanlık alanının çok olması nedeniyle yaz aylarında ve havaların sıcak olduğu günlerde ormanlık alanlarda yangın çıkmaması için adeta nöbet bekliyoruz” dedi.

Altıntaş İl Genel Meclis üyesi İdris Demir de köylere yangın söndürme tankerlerinin peyder pey verilmeye başlandığını ifade etti.

Kaynak: İHA