Ak Parti‘li Gençler Adnan Menderes 51. Ölüm Yıldönümünde Andı

Andan Menderes, idam edilişinin 51. yıldönümünde AK Parti Gençlik Kolları tarafından mezarı başında anıldı.

Yaklaşık 20 kişilik grup, sabah saatlerinde Topkapı‘da bulunan Adnan Menderes‘in anıt mezarına geldi. Grup adına konuşan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Fatih Poyraz, "Türkiye, 51 yıl önce bugün halkın iktidarının bir günde nasıl tepe taklak edildiğine şahit oldu. 27 Mayıs 1960 yılında serbest seçimlerle iktidara gelmiş olan demokrat parti, bir darbe sonucu alaşağı edildi. Türkiye‘nin ilk seçilmiş hükümetinin başbakanı, bakanları, milletvekilleri ve hatta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

ile Başkomutanı yaka paça görevleri başından alınıp yargılanmak üzere hapsedildiler. İşkencelere, aşağılanmalara maruz kaldılar. Düzmece bir mahkeme olan yassı ada da köpek, bebek davalarıyla yargılandılar. Onları seçen halk karşısında, zulme uğradılar. Bu sürecin sonunda bir utanç kararıyla Başbakan Adnan Menderes, Bakan Fatih Rüştü Zorlu ve Bakan Hasan Polatkan idam edildi" dedi.

‘ 27 Mayıs 1960 darbesi hepimizi için bir utanç tarihidir‘ diyen Poyraz, "Bugün Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyor, Türkiye de hala demokrasi dışı yollarla siyaset üretmeye çalışanlara karşı sürdürdüğümüz mücadelede kendilerinden güç alıyoruz "diye konuştu. Basın açıklamasının ardından Adnan Menderes‘in kabri başında dua eden grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İHA