Hüseyin Çapkın: Patlayıcı Elektrikli Bisiklet Üzerine Yerleştirilmiş

Etiler’deki patlama ile ilgili olay yerinde inceleme yapan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlayıcının elektrikli bir bisiklet üzerine yerleştirilen patlayıcı ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Etiler’deki patlama ile ilgili olay yerinde inceleme yapan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlayıcının elektrikli bir bisiklet üzerine yerleştirilen patlayıcı ile gerçekleştirildiğini söyledi. Bölgeye yakın olan polis okulunun hedef alınma ihtimalini de değerlendiklerini anlatan Çapkın, kullanılan patlayıcının orta şiddette tasarlanan bir patlayıcı olduğunu dile getirdi.

    Olay yerindeki incelemelerde bulunan Çapkın, basına açıklamalarda bulundu. Olay sonrasında tesellinin kimsenin hayatını kaybetmemiş olması olduğunu belirten Çapkın, “Bu kimsenin yanına kalmaz, halkımızın içi rahat etsin.” ifadelerini kullandı.

    Patlamayı kimlerin gerçekleştirdiğine ilişkin soruları da cevaplayan Çapkın, incelemelerin sürdüğünü ve bu aşamada faillerle ilgili açıklama yapmanın doğru olmadığını patlamaya neden olan patlayıcının orta şiddette olduğunu belirtti. Çapkın, kullanılan patlayıcının tahribat yapmasının istendiğini söyledi.

    Çapkın, patlamanın seçimlere yakın bir zamanda geçekleşmesinin de araştırıldığını sözlerine ekledi.

    Bu arada patlama sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılanlardan birinin Etiler Polis Okulu’nda komiser yardımcısı eğitimi alan Seyfi Erdem isimli polis memuru olduğu öğrenildi.