Hırsızlık Malları Yurt Dışına Çıkaran Suriyeli Yakalandı

Adana Emniyeti yaptığı bir operasyonda kaçak ve hırsızlık malları yurt dışına çıkartan suriye uyruklu bir kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Çakmak Caddesi‘nde meydana geldi. İddiaye göre Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü‘ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri Suriye uyruklu 3 kişinin Adana‘ya gelerek kaçak ve hırsızlık malları yurt dışına götürdüğü ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis kısa sürede Suriye uyruklu Mohamed Allajı‘nin (47) yerini belirleyerek takibe başladı. Takip sırasında Allajı Çakmak Caddesi‘nde polis tarafından gözaltına alınarak

emniyete getirildi. Yapılan aramada üzerinden 9 tane cep telefonu çıktı. Bu telefonlardan 3 tanesinin çalıntı olduğu ortaya çıkarken, diğer telefonların çalıntı olup olmadığının araştırıldığı bildirildi.

Allajı ise ifadesinde 9 tane çocuğu olduğu için onlara götürmek üzere 9 cep telefonu aldığını söyledi. Allajı emniyetteki sorgulanmasının ardından "hırsızlık mallarını yurt dışına çıkarma" suçundan adliyeye sevk edildi.

Allajı‘nin Türkiye‘ye Hatay üzerinden 100‘den fazla giriş yaptığı belirlendi.

Polis şimdi heryerde ihbar edilen 2 Suriye uyruklu zanlıları arıyor.

Kaynak: İHA