Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeliği’Ne Seçil

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, üçüncü kez Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyeliği’ne seçildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeliği’Ne Seçil
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, üçüncü kez Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyeliği’ne seçildi. TBB’nin Ankara Kızılay’daki tesislerinde gerçekleştirilen seçimde, Başkan Küçükler ezici bir oy çoğunluğuyla Encümen Üyesi seçildi. Seçimlerde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yeniden TBB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilirken, Türkiye Belediyeler Birliği’nin yeni yönetiminde Konya, Denizli, Osmaniye ve Gaziantep gibi iller de yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Belediyeler Birliği’nin Türkiye’deki yerel yönetimlerin vizyonu olduğunu belirterek, encümende hizmet ve kararların yorumlandığını, bu yolla belediyelere yol haritası oluşturularak ufuk çizildiğini açıkladı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, dünyada ülkelerin değil kentlerin yarıştığı bir dönemin yaşandığını belirterek, yerel yönetimler arasında bilgi paylaşımının çok önemli olduğunu vurguladı.

Aynı zamanda Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Başkan Ahmet Küçükler, yerel yönetimlere doğal kaynakları koruma ve geliştirme, çevre konusundaki hassasiyetleri öne çıkarma ve adil bir paylaşımı sağlama konusunda da büyük görevler düştüğüne işaret etti.

Kaynak: İHA