Beylikdüzü İmam Hatip Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Beylikdüzü Azem Yükseloğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, "Okullar Arası Çevre Projeleri" yarışmasında dünya çapında büyük bir başarıya imza attı. Dereceye giren öğrenciler Belediye Başkanı Yusuf Uzun‘u makamında ziyaret ettiler.

Beylikdüzü İmam Hatip Öğrencilerinin Büyük Başarısı
Biyoloji dalında hazırladıkları çalışmalarla "INEPO Çevre Projeleri" yarışmasında Türkiye birincisi olan Beylikdüzü Azem Yükseloğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri‘nin Los Angeles şehrinde düzenlenen yarışmada da büyük başarı elde etti. Çevresel Tütün Dumanı‘nın (ÇTD) "Nargile Modeli" başta olmak üzere, "Mercimek (Lens culinaris) Tohumlarının Çimlenmesi-Gelişimi ve Kök Hücrelerindeki Mitotik Etkileri" isimli projelerle "ABD INTEL ISEF Uluslararası Proje"leri

yarışmasında dünya 5.‘si olarak başarılarını taçlandırdılar.

8-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenen yarışmada ülkemizi temsil eden Beylikdüzü Azem Yükseloğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ABD‘de kazandıkları başarının ardından İstanbul‘da düzenlenen "INEPO Uluslararası Çevre Projeleri Yarışması"nda da ülkemizi temsil ederek başarısını sürdürdü. Bu yarışmada dünya 3.sü olarak ülkemizin gururu olan İmam Hatip‘li öğrenciler, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun‘u makamında ziyaret ettiler. Okul Müdürü Oğuz İlbaş, Proje Sorumlusu Öğretmenleri Meryem

Özgan ve proje üzerinde çalışan öğrenciler, yarışmaya katılmaları için kendilerine büyük destek veren Başkan Uzun‘a teşekkür ettiler.

Öğrencileri makamında ağırlayarak tebrik eden Başkan Yusuf Uzun, "Dünya çapındaki bu başarınız hepimizi mutlu etti. Zaten yarışmaya katılmadan önce, en az bu kadar başarılı olacağınızı tahmin ediyordum. Ne kadar övünsek azdır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Uzun, daha yeni projeler ile yeniden yarışmalara katılacaklarını dile getiren öğrencilere İngilizce Kursu sözü verdi.

Kaynak: İHA