MHP kaset skandalı (www.farkliulkuculuk.com MHP kasetleri)

MHP kasetleri peşpeşe istifalara neden oldu. MHP kaset skandalı ile zor günler yaşıyor. "Farklı ülkücüler" www.farkliulkuculuk.com isimli sitenin MHP'nin 6 genel başkan yardımcısı ile ilgili "ahlaksız ilişki" iddiaları doğru çıktı.Farklı ülkücülük MHP kasetlerini daha öncede yayınlanmıştı.

MHP kaset skandalı (www.farkliulkuculuk.com MHP kasetleri)
MHP kasetleri istifa getirdi. MHP kaset skandalı ile zor günler geçiriyor. MHP Mehmet Ekici kaset skandalı ortalığı karıştırdı. www.farkliulkuculuk.com sitesi MHP kasetlerini yayınlayınca istifalar peşpeşe geldi. Farklı ülkücülük MHP kasetlerini daha öncede yayınlanmıştı.MHP kasetleri peşpeşe istifalara neden oldu. MHP kaset skandalı ile zor günler yaşıyor. "Farklı ülkücüler" www.farkliulkuculuk.com isimli sitenin MHP'nin 6 genel başkan yardımcısı ile ilgili "ahlaksız ilişki" iddiaları doğru çıktı.Farklı ülkücülük MHP kasetlerini daha öncede yayınlanmıştı.

MHP Kadın Kolları'ndan kaset yorumu! Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, partide yaşanan kaset skandalıyla ilgili olarak, "Bu Milliyetçi Hareket Partisi ve Türkiye'nin birliğine karşı yapılan komplodur" dedi.

Şenel, Kahramanmaraş'ta partisinin kadın kollarına ait seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi seçim otobüsü üzerinden kadınlara seslenen Şenel, partilerinin özüyle, sözüyle ve yaptıklarıyla aynı çizgide olduğunu söyledi. Partililerine karanfil atan ve MHP'nin hilal kart projesini anlatan Şenel, "Bizim içimiz dışımız bir. Biz diyoruz ki, kadınlara en çok değer veren parti biziz" ifadelerini kullandı.

MHP KASET SKANDALI VİDEO 1 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 2 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 3 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 4 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 5 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 6 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 7 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 8 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 9 TIKLAYINIZ


MHP kaset skandalı (www.farkliulkuculuk.com MHP kasetleri)

DOĞRU KARŞILAYAMAYIZ
Kaset içinde yer alan görüntüleri savunmanın mümkün olmadığını dile getiren Yeniçeri “ Biz bir ahlak inanç ve değerler sistemine sahip bir toplumuz ve böyle bir anlayışa sahibiz. Ahlaki zafiyetleri bulunan ve kendini taşıyamayan, iradesini kontrol edemeyen bir takım insanların yaptıkları şeyler herkesi üzer ve bununda doğru bulunması veya doğru karşılanması söz konusu olamaz.” dedi

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı programda daha sonra seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Şenel, gazetecilerin gündeme ilişkin yönelttiği soruları cevaplandırdı. Bir gazetecinin kaset skandalında adı geçen Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çakır, Mehmet Ekici, Ümit Şafak ve Mehmet Taytak ile Genel sekreter Cihan Paçacı'nın istifalarını hatırlatması üzerine Şenel, özel hayatların bu haliyle ortaya dökülmesinin Türk kültüründe ve İslam ahlakında yer almadığını söyledi.

Ülkücü hareketin içerisinde hassasiyetleri içerisindeki en önemli unsurun ahlak olgusu olduğunu dile getiren Şenel, "Yaşanan bu hadiselerden ülkücü olup da üzülmeyen yoktur ve Türk siyasetinde bunların olması da üzücü bir şeydir. Fakat şunu görmek lazım. Türkiye büyük bir seçime giderken, genel seçimlere giderken, kamuoyunu özel hayatı ilgilendirecek bir şekilde kasetlerin böyle gündeme oturtulması çok yanlış. Bugün Türkiye'de anayasayı konuşmak lazım, Türkiye'de bölünme projelerini konuşmak lazım, Türkiye'de özerklik tartışılıyor bunu konuşmak lazım, Türkiye de ekonomiyi konuşmak lazım, cari açık bu kadar neden fazla bunu konuşmak lazım. Yani bu şekliyle paparazzi programları gibi medyanın, yazılı ve görsel medyanın durmadan kasetler üzerine bir program düzeni içerisinde olması Türk kamuoyunun kendisine hiç hak etmediği şekilde kasetlerle oyalandırılması seçime bu kadar, 20 gün varken önemli bir hadisedir ve Türkiye'ye de, bu şantaja alet olanlara da yakışmamaktadır" diye konuştu.

Ülkücülüğe yakışmayan tavırlar içerisinde olanların MHP içerisinde bulunmasının söz konusu olamayacağını vurgulayan Şenel, Fakat şu da dikkate alınmalı. Bizler elhamdülillah Müslümanız. Ve İslam anlayışında ayıpları böyle ifşa etmek değil, örtmek esastır. İnsanların özel hayatlarını bu haliyle ortaya dökmek ne Türk kültüründe vardır, ne İslam ahlakında vardır. Bu yüzden de milletimizin bu açıdan bakması lazım. Herkes hata yapabilir. Tabi bunu söylerken hataları tasvip ettiğim kesinlikle anlaşılmasın. Ama Türkiye'de, siyaset denilince, ülkenin yönetimi ülkede var olan sistemleri, getirilmek istenen politikaları, bunların karşıt görüşlerini bütün açıklığıyla ortaya koymak lazım" şeklinde konuştu.

TİB sitelere ‘Görüntüleri silin’ diyor

MHP’de, dün üst üste 6 istifanın gelmesine neden olan görüntülerle ilgili olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) da, inceleme başlattı. TİB’e öğlen saatlerinde konuyla ilgili olarak ihbar geldiği ve bunun üzerine harekete geçildiği belirtildi. TİB yetkililerin yaptıkları incelemelerde söz konusu görüntünün müstehcenlik içerdiğini belirlediklerini, bunun üzerine sitelere görüntünün kaldırılması için bildirimde bulunduklarını söyledi. Bu talep yerine getirilmezse ise, ilgili sitenin kapatılmasına kadar giden süreç devreye girecek. Kaç sitenin uyarıldığı ise açıklanmadı.

TOPLAM İSTİFA 10'A ÇIKTI

Daha önce çıkan kaset skandalları sonrası Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, İhsar Barutçu ve Bülent Didinmez istifa etmişti. Son 6 istifa ile birlikte sayı 10'a çıktı. Böylece MHP lideri Bahçeli'nin A takımı olarak bilinen isimler partiden ayrılmış oldu.

İşte kaset skandalları sonrası istifa eden 9 isim:
Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu,
Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım,
Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez,
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici,
Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır,
Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak,
Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı,
Genel Sekreter Cihan Paçacı,
Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak
İstanbul eski il Başkanı İhsan Barutçu.

Metin Çobanoğlu video, Recai Yıldırım video, Bülent Didinmez video, Mehmet Ekici video, Osman Çakır video, Ümit Şafak video, Deniz Bölükbaşı video, Genel Sekreter Cihan Paçacı video, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak video, İhsan Barutçu video kasetleri gündeme bomba gibi düştü.

"Kaçamak yaptım ama çeken alçak"

MHP'de istifa edenlerden biri konuştu: "Benim görüntüm yayınlanmadı. Ama bu görüntüleri görünce kaçamağım olduğu için ben de istifa ettim." Habertürk gazetesi köşe yazarı Balçiçek İlter, bugünkü yazısında (adını vermediği) MHP'den isitfa eden bir isimle yaptığı konuşmaya yer verdi.

İstifa eden MHP'li 'Kaçamak yaptım ama çeken alçak' diye konuştu: 'Benim görüntüm yayınlanmadı ama dünkü kasette çocuğa yer vermek nasıl vicdansızlıktır. O kadını ve çocuğu deşifre etmek nasıl bir insanlıktır. Bu görüntüleri görünce kaçamağım olduğu için ben de istifa ettim.

(...) Kaçamak dahi olsa, bir kadının deşifre olması yerine milletvekili olmamayı tercih ederim. O kadınların günahı ne? Yapanlar müthiş organize, bizi izlemeye almışlar. Kadınları, cepleri, ev telefonlarını dinlemişler.'

MHP KENETLENDİ
Son kaset iddiaları ve istifalar, MHP'ye adeta doping etkisi yaptı. Parti teşkilatları, Genel Merkez'e "Daha fazla çalışma" sözü verdi. Kayseri dönüşü cumartesi akşamı olmasına rağmen binlerce araçla Ankara girişinde karşılanan Bahçeli'ye partililerin gönderdiği mesajlar moral oldu. Partinin 81 ildeki teşkilatlarından ve vatandaşlardan Genel Merkez'e destek mesajları yağıyor. Ağırlıklı olarak eskisinden daha yoğun çalışılacağı mesajı verilirken, hedefin istifa eden isimler değil, parti olduğu, bu nedenle yönetimin arkasında durulduğu ifade ediliyor. Nitekim dün ANKA'ya konuşan MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, görüntüleri yayınlayan grupla ilgili olarak, "MHP içinde 'farklı ülkücüler' diye bir grup yok, olamaz" dedi. Yalçın, "Her parti içinde farklı düşünenler olduğu gibi MHP içinde de vardır. Ancak, bu çalışmayı yapacak böyle organize bir grup yok. Neticede şeffaf olmayan, berrak olmayan değerlendirmeler yapılıyor. Farklı bir seçim süreci yaşanıyor. Bu saldırılar devam ederse; seçimler meşruiyetini kaybeder" dedi.