Erdoğan: Savcının Görevi Suçluları Bulmaktır, Suç İhdas Etmek Değildir

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, CHP’nin Denizli 2.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, CHP’nin Denizli 2. sıra kontenjan milletvekili adayı Ergenekon davası sanıklarından İlhan Cihaner‘le ilgili, “CHP, Denizli’de sicili temiz bir aday bulamadı da Ergenekon örgütü iddianamesinde adı geçen birisini gönderdi. Adı demokrasiyle değil, darbeyle anılan birisini aday göstermişse bunu, siyasette görmezlikten gelemeyiz. Savcının görevi, suçluları bulmaktır, suç ihdas etmek değildir.” dedi.

Erdoğan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti‘nde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul 13. Ceza Mahkemesi‘nde görülen irticayla mücadele eylem planı davasında ifade veren ‘Efe‘ kod adlı gizli tanığın, CHP Denizli 2. sıra milletvekili adayı İlhan Cihaner‘le ilgili basına düşen ifadeleri karşısında şok olduğunu söyledi.

Erdoğan, “İki dönemdir şerefiyle ve alnının akıyla Denizli‘yi temsil etmiş bir milletvekili olarak, bu durum karşısında hayretler içinde kaldığımı ifade etmeliyim. Şaşırdım, şoke oldum. Görevi suçlular hakkında soruşturma yapmak olan bir savcı, nasıl olur da ortamı germek ve insanları sokağa dökmek gibi konusu suç olan darbe planı toplantılarına katılır? Başbakan ve bakanlarımızın kanunsuz dinletilmesinden, terör eylemlerinin artmasına kadar pek çok suçlamayla karşı karşıya olan bir kişinin Denizli‘de CHP saflarında milletvekili adayı olmasına, herhalde başta CHP‘li seçmen olmak üzere hiçbir Denizlili içine sindirememektedir. CHP‘nin milletvekili adaylarını belirlemesi, kendi iç meselesidir. Ama adı demokrasiyle değil darbeyle anılan birisini aday göstermişse bunu siyasette görmezlikten gelemeyiz. Kişilerle ilgili pek çok iddia olabilir ancak söz konusu iddia millet iradesine, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne karşı eylemleri içeriyorsa, bu göz ardı edilemez." diye konuştu.

"CHP Denizli’de sicili temiz bir aday bulamadı da Ergenekon örgütü iddianamesinde aday geçen birisini gönderdi.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Yoksa Denizli’nin demokrasi anlayışından şüphe mi ediliyor. Eğer böyle düşünülüyorsa, bilmeli ki Denizli şüphelilere koruma sağlayan bir şehir değildir. Bir aklama paklama yeri değildir. Bir suçtan, suçlamaktan bahsetmiyorum. Bu şüpheyi siyaset taşımaz. Denizli insanı demokrattır, hoşgörülüdür ama aynı zamanda bu halk, kimin milletten yana kimin darbeciden yana olduğunu anlayacak kadar da ariftir.” diye konuştu. Erdoğan, savcıların görevinin suçluları bulmak olduğunu, suç ihdas etmek olmadığını sözlerine ekledi.