Dpü Tıp Fakültesi Yeni Dekanı Prof. Dr. Genç Görevine Başladı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi yeni Dekanı Prof. Dr. Osman Genç görevine başladı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi yeni Dekanı Prof. Dr. Osman Genç görevine başladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Prof.Dr. Osman Genç, görevi Tıp Fakültesi Dekan vekili Prof.Dr. Yunus Erdoğan’dan devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesi açısından olduğu kadar Kütahya açısından da Tıp Fakültesi’nin çok önemli olduğunu belirterek, "Yeni yapılanan bir fakülteye dekan olarak göreve başlıyorsunuz. Sizi çok büyük fedakârlıklar bekliyor. Tıp Fakültesi’ne büyük katkılar yapacağınızdan eminim. Sizin başarınız Üniversitenin başarısı olacaktır. Üniversite rektörü olarak her zaman yanınızda olacağız, sizin başarılı olmanız için gerekli katkıyı yapacağız. Tıp Fakültesi’nin görmek istediğimiz yerlere ulaşmasında göstereceğiniz çabalar için şimdiden teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum." dedi.

Tıp Fakültesi Dekanlığını Prof.Dr. Osman Genç’e devreden Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Yunus Erdoğan, Prof.Dr. Genç’e, "Başarılara başarılar katmanızı temenni ediyorum" diyerek görevi devretti. Devir teslim töreninde konuşan Prof.Dr. Osman Genç de yeni görevinde başarılı olmak için çaba göstereceğini ifade etti.

Pamukkale Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Bölüm Başkanlığı görevini yürüten Prof.Dr. Osman Genç, Yükseköğretim Genel Kurulu 2011 yılının 12.05. 2011’de yaptığı 11. toplantında Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına atanmıştı.

PROF.DR. OSMAN GENÇ KİMDİR?

Önceki gün Dumlupınar Üniversitesi’ne gelen Prof.Dr. Osman Genç, 17.11.1963 Afyon Sultandağı doğumlu. 1970-1975 yılları arasında Sultandağı Selçuk İlkokulu, 1975-1978 Afyon Merkez Ortaokulu, 1978-1981 Afyon Lisesinde eğitim gördü,

1981-1989 yıları arasında Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimini sürdüren Prof.Dr. Osman Genç, 1990-1991 yılları arasında pratisyen hekim olarak çalıştı. 1990-1995 yılları arasında Ondokuzmayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoloji Anabilim Dalında doktora yaptı. 1995-2001 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak görev yapan Prof.Dr. Osman Genç, 2001 yılında doçent, 2007 yılında profesör oldu.Prof.Dr. Osman Genç evli, bir kız bir erkek olmak üzere 2 çocuk sahibi.