Demokrat Parti‘nin "Adalara Sahip Çık" Mitingi

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Aydın‘ın Didim İlçesinde yaptığı "Adalara sahip çık" mitinginde, Ege Denizinde yer alan Eşek ve Bulamaç adalarının Türkiye‘ye ait olduğunu söyledi.

Demokrat Parti‘nin 'Adalara Sahip Çık' Mitingi
Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Aydın‘ın Didim İlçesinde yaptığı "Adalara sahip çık" mitinginde, Ege Denizinde yer alan Eşek ve Bulamaç adalarının Türkiye‘ye ait olduğunu söyledi. Zeybek, konuşmasında Başbakan Erdoğan‘a RTE diye hitap ederken "Adaların işgaliyle ilgili yapılan incelememiz de maalesef adalar Yunanlılarca işgal edilmiş. Biz bu konuları dile getirdik ama ne başbakan ne de Dışişleri Bakanından bir cevap geldi. Bize bu adalarla ilgili cevap verin" dedi.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "Adalara sahip çık" mitingi için Didim‘de partililerle bir araya geldi. Altınkum Barış Parkındaki meydanda düzenlenen mitinge DP İzmir, Aydın, Manisa, Denizli ve Muğla İl Başkanları, DP Milletvekili adayları, DP Didim İlçe Başkanı Günay Tıkkın, üst düzey parti yöneticileri ve 3 bine yakın partili katıldı.

BAŞBAKAN ADALARLA İLGİLİ CEVAP VERMELİ

Mitingin açılışında konuşan emekli Albay, DP İstanbul Milletvekili adayı Ümit Yalım, Eşek ve Bulamaç adalarına çıktığını ve Türk adası olan bu iki adanın Yunanlılar tarafından işgal edildiğini söylerken "Tek kurşun atmadan elini kollunu sallaya sallaya adaya girmişler. AKP‘nin sıfır dış politikasının sonucunda bu adalar Yunanlılara geçmiş; AKP‘nin ülkeyi getirdiği durum bu, kendi adamıza pasaportla çıktık" dedi.

DP Didim İlçe Başkanı Günay Tıkkın ise adaların Türk adası olduğunu geçmişte bu adalara Türkler tarafından çıkıldığını söyledi.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek de Eşek ve Bulamaç adalarının Yunanlılar tarafından işgal edildiğini bir ay önce kendisine emekli albay ve DP İstanbul Milletvekili adayı Ümit Yalım tarafından bildirildiğini ve bu konu hakkında inceleme istediğini söyledi. Zeybek, yapılan araştırma ve inceleme neticesinde konunun doğruluğunun ortaya çıktığını söylerken sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu incelemelerin ardından bu işgal maalesef doğru. Birçok arkadaşımız yurttaşımızın söylediği gibi bu adalar Türk adası;

zamanında eski Başbakanlarda Hasan Saka kendi yazdığı anılarında bu adaya gittiğini anlatıyor. Aradan geçen zaman da ne oldu? Yunanlılar bu adaları alalım dedi. AKP ne yaptı; Can vermeden sırf AB müzakereleri için ABD ve AB himayelerinde olmak için iktidarda kalabilmek için ses çıkarmadı."

DP İKTİDARINDA GİTTİ DEVİR DEĞİŞTİ

Zeybek‘in konuşması sırasında vatandaşlar hükümete yuh çekti. Zeybek de hükümeti eleştirerek şunları söyledi: "Bu ülkenin bankalarını satan, TÜPRAŞ‘ı satan, Telekom‘u satan adaları bırakan insana söylenecek söz tabii ki de yuh‘dur. Türkiye‘de Sayın Çiller gibi bir başbakan yok ki; ne dedi Sayın Çiller Kardak Kayalıkları krizinde "Bu bayrak inecek bu asker gidecek dedi ve DP iktidarında gitti ama şimdi devir değişti. Şimdi Türkiye‘de DP değil RTE var. RTE‘nin derdi yandaş ve çevresindekileri

zenginleştirmek."

Eşek ve Bulamaç adalarında Yunanlıların ev yaptığını, kilise kurduğunu, bayrak çektiğini de söyleyen Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yunanlılar adaya askeri tesis bile yapmış. Bu askeri tesis uluslararası hukuka aykırı buna rağmen yapmışlar. Arkadaşlar gitti gördü ama iş işten geçmiş. Bu konuyu dile getirdiğimizden bu yana ne Başbakan ne de Dışişleri Bakanı cevap verdi. Bize cevap verin. Wikileaks belgelerinde bu adalarla ilgili Dışişleri Bakanının açıklaması şu; bu yerler gri bölgeler diyor. Sanki bu

yerler bizim değilmiş gibi konuşmuş."

AKP‘Lİ ARKADAŞLAR YUNAN SÖZCÜSÜ GİBİ KONUŞUYOR

Zeybek, konuşmasında, AK Parti Didim İlçe Teşkilatının adalarla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Didim‘de bazı yöneticilerin sanki Yunanistan hükümetinin sözcüsü gibi o adaların Yunanistan‘a ait olduğunu söylediğini anlatan Zeybek, "O adaların 12 Ada için de olduğunu söylüyor. Şimdi size 12 adayı sayacağım bakalım var mı içinde" Zeybek daha sonra 12 adanın ismini okudu. Zeybek, iki adanın 2. Dünya Savaşından sonra Türkiye‘ye verildiğini söylerken "Ne yazık ki AKP‘li arkadaşlar Yunan sözcüsü gibi

konuşuyor" ifadelerini kullandı.

DP Lideri Zeybek, konuşmasının devamında Başbakan Erdoğan‘ı eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ülkenin DP iktidarına ihtiyacı var. Sayın RTE bu işleri yapmak için getirildi. Bu partiyi ABD kurdurdu dedim cevap vermedi. Neden bu iddiama cevap vermedi. Bana da geldiler teklif ettiler ama ben kabul etmedim ama edenler oldu. Kıbrıs‘ı verdiler şimdi de adaları vermek istiyorlar."

BENİM OYLARIMI GERİ VERECEKSİN

AK Parti‘ye giden Demokrat oyların bu seçimde kendilerine geri döneceğini ileri süren Zeybek, şunları söyledi: "Sana verilen oylar benim; benim oylarımı geri vereceksin. Zaten onlar geri geliyor. Başbakan‘da bunu biliyor. Ben ona her türlü söz söyledim dava açmadı ama Angut dedim dava açtı. Angut kuşu var bu kuş avcılar ateş ettiğinde kaçmak yerine ateşin olduğu yere doğru gider ve avlanır. Ben ona dedim sonun Saddam gibi Mübarek gibi olmasın dedim ama dinlemedi beni."

Zeybek, Güneydoğu da bir Kürt Devleti kurulma çalışmasının olduğunu ileri sürerken sözlerine şöyle devam etti: "Güneydoğu teröre teslim edildi. Güneydoğu‘da örgüt kepenkleri kapattırıyor diyor bakan; bunu söyleyen devletin bakanı sen devletsin nasıl olur da bunu söylersin. Bunu söylerken adam biraz utanır. Bu artık Kürt açılımı değil PKK saçılımı oldu. Güneydoğu‘da terör devleti kurmak isteyenler her yerde bunu yapmak istiyor. Bunu herkes bilsin. Muhalefette bilsin."

Zeybek, konuşmasında muhalefet partilerini de eleştirerek "Bunların hepsi aynı, oyunuzu kullanın ama oyuna gelmeyin. Oyunuzu kafillere vermeyin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA