Bakan Yazıcı, "Çaydef Bahar Şenliği"Nin Açılışını Yaptı

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Çayeli Dernekler Federasyonu‘nun düzenlediği "Çaydef Bahar Şenliği"nin açılışını yaptı.

Çaydef Bahar Şenliği‘nin açılışında konuşan Bakan Yazıcı, gençlerin Rize ile ilişkilerinin sürdürmelerinde, bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyledi. Yazıcı, Doğu Karadeniz‘in ve Rize‘nin geçim kaynağı olan yaş çay kampanyasını 2 gün önce başlattıklarını ifade ederek, çay üreticinin kıt kanaat geçinir hale geldiğini ve bu nedenle üreticinin alın terinin ödenmesi konusunda bir dizi kararlar aldıklarını belirtti.

Yazıcı, çay üreticisini destekleme konusunda yaşanan sıkıntıların çözüldüğünü, yıllar önce çay bahçesine dönüştüğü halde kayıt altına alınmamış yerlerle ilgili yaşanan sorunların çözümü için de çalışmalar yapıldığını dile getirdi. Rize‘nin en önemli sorunların biri olan Ovit Tüneli‘nin yapımına başlanacağını belirten Yazıcı, yaklaşık 15 kilometre uzunluğundaki tünelin Türkiye‘nin en uzun tüneli olacağını ve Karadeniz‘i İç Anadolu‘ya bağlayacağını anlattı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu‘nun da katıldığı şenlik açılışında, çeşitli folklor gösterileri sunuldu. ÇAYDEF Başkanı Yılmaz Hüsrev, Bakan Hayati Yazıcı ve Vali Hüseyin Avni Mutlu‘ya birer plaket verdi.

Kaynak: İHA