Ak Parti‘li Mustafa Hamarat Muhtarları Ziyaret Etti

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mustafa Hamarat, Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi Başkanlığı’na seçilen Osman Sarıkahraman ve yönetimini tebrik etti. Muhtarların toplum içinde önemine vurgu yapan Hamarat, "Muhtar meselesi, eşittir memleket meselesidir" dedi.

Ak Parti‘li Mustafa Hamarat Muhtarları Ziyaret Etti
Hamarat, muhtarların da Köy Kanunu ile ilgili çalışmalar da çözüme yaklaşıldığını ifade ederek, "Başbakan, İdris Bey‘e bu işle ilgilenmesini söyledi, İdris Bey‘de Ordu‘da 1. sıra adayı, bu iş hallolmuş gibi bakılabilir durumdadır artık" diye konuştu.

Milletvekili Hamarat konuşmasında şunları söyledi: "Ben muhtarlarımızı her şeyden önce bir çalışma arkadaşım olarak gördüğümüzü ve sistemi de ona göre revize ettiğimizden bahsetmek istiyorum. Yani Köylere Hizmet Götürme Birliği‘nde iki tane muhtar arkadaşımız görev yapıyor. Ve bu iki muhtar kendi aralarında muhtarlarında oyları ile seçiliyor. Hatta siyasi partilerin il genel meclis üyeleri de kendi aralarında değil, muhtarlarımızın oyuyla seçiliyor. Yani bu ne demek, ağırlık muhtarlarımıza verilmiştir demek. Bizim muhtarlardan şu partiden ol, bu partiden ol veya bizim partili ol gibi baskımız ya da amacımız hiçbir zaman olmamıştır. Bu bir hizmet meselsidir. Tabii ki en küçük birim olan mahalle ve köylerimizle oranın partisiz, hatta adaylık sistemi olmaksızın direk seçilen muhtarlar yönetimin hücreleridir bize göre. Can hücreleridir, en önemli hayati organlarıdır. Ve birebir insanlarımızla gece gündüz, ilgilenirler. Evlerinin kapısı her zaman çalınmaya müsaittir. Dernekleri de öyledir. Onun için muhtarlarımızın bizim her zaman başımızın tacıdır. Köy Kanunu‘nu tartışmaya açtık ve Hüseyin Akdeniz‘in önerisi, benimde beraber olduğum bir nokta da milletvekillerimizle birlikteyken Başbakanımıza bu dosyayı kendisi sundu ve Başbakan da, İdris Naim Şahin‘e ‘Sen bu konuyla ilgilen‘ diye söyledi. Şimdi Genel Sekreterimiz Ordu‘dan 1. sıra adayımız, dolayısıyla muhtarlarımızın da köy kanunu ili ilgili çalışmalarımızla inşallah çözüm noktasında. Burada muhalefet iktidar herkesin katkısı gereklidir. Çünkü bu mesele muhtar meselesi eşittir memleket meselesidir diyorum. Bize ne görev düşüyorsa görevlerimizi yapmaya hazırız."

Kaynak: İHA