Ak Parti‘li Akbulut: "Bu Ülke İnsanı Siyasetçinin Ahlaklısını Sever"

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Milliyetçi Hareket Partisi‘nde yaşanan kaset skandalları ile yaptığı değerlendirmede, "Bu ülke insanı, siyasetçinin ahlaklısını sever" dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, MHP‘de yaşanan kaset skandalının kendi içlerindeki hiyerarşik yarıştan kaynaklandığını savunarak, AK Parti‘nin kasetlerden medet umma gibi bir beklentisinin olmadığını söyledi. Akbulut, siyasetçinin oturduğu, kalktığı, gezdiği yerlere dikkat etmesi gerektiğini aktararak şunları söyledi:

"Siyasetçi, eline, beline, diline hakim olmalı. Vatandaşlarımız elindeki projektörlerle biz siyasetçileri adım adım takip ediyor. Politikacı, bu yüzden herkese örnek olacak tavırlar sergilemelidir. Etik değerlere saygılı ve duyarlı olmalıdır."

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Akbulut, kaset skandalına karışanların, ‘Bu benim özel hayatım‘ diyerek işin içinden sıyrılamayacaklarını öne sürerek, "Türkiye‘de bir ahlaki değerler bütünü var. Siz eğer bu ülkede halkın iktidarına talip iseniz, halkın değer yargılarına ve ahlak ilkelerine de sahip olmalısınız. Bu ülke insanı, siyasetçinin ahlaklısını sever" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA