Polis Kaçak Silah Tacirlerini Pazarlık Yaparak Yakaladı

Kayseri’de silah ticareti yapanlardan tek tek silah satın alan polis, daha sonra gerçekleştirdiği operasyonda, bir uzun namlulu, bir Glock, iki pompalı olmak üzere toplam 18 silah ile bu silahlara ait bin 238 mermi ele geçirdi.

Polis Kaçak Silah Tacirlerini Pazarlık Yaparak Yakaladı
Kayseri’de silah ticareti yapanlardan tek tek silah satın alan polis, daha sonra gerçekleştirdiği operasyonda, bir uzun namlulu, bir Glock, iki pompalı olmak üzere toplam 18 silah ile bu silahlara ait bin 238 mermi ele geçirdi. Gözaltına alınan 25 kişiden 15’i serbest bırakıldı. Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın “Bu operasyonu son iki şehit polisimize hediye ediyoruz.” dedi.

Kayseri’de bazı kişilerin silah ticareti yaptığını öğrenen emniyet kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekipleri, bu kişileri 6 ay önce yakın takibe alarak temasa geçti. Daha sonra bu silahlardan bazılarını satın alan polis, gerçekleştirdiği operasyonda bir adet uzun namlulu, iki adet pompalı, 16 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca, 23 şarjör, bin 238 mermi ele geçirdi. Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın; bu operasyonu son olarak şehit edilen iki polise armağan ettiklerini belirterek, “Silahlar terör örgütünün değil. Kişilerin sorgusu devam ediyor. Silahlar arasında bir de Glock marka suikast tabancası var. Bu kayıp silahlardan değil. Ancak silahların ele geçirilmeden önce bir eylemde, olayda kullanılıp kullanılmadığı yapılacak incelemeden sonra belli olacak. Operasyon sürüyor.” diye konuştu.