Merinos, İzmir‘deki Fabrikasında Çalışan Sayısını İki Katına Çıkaracak

Torbalı Ticaret Odası (TTO), İş-Kur ve Merinos firması, döşemecilik kursu için protokol imzaladı.

Torbalı Ticaret Odası (TTO), İş-Kur ve Merinos firması, döşemecilik kursu için protokol imzaladı. Torbalılı çalışan sayısını iki katına çıkaracaklarını belirten Merinos Genel Müdürü Feza Çiftçi, ilçedeki vatandaşların istihdam edilmesi ve işsizlik oranını düşürmek istediklerini kaydetti. Çiftçi, personellerinin yüzde 40’ının Torbalı‘dan olduğunu belirterek, “Bu ilçede yatırım yapıyoruz ve buradaki insanlara öncelik veriyoruz. Torbalılı personel sayımızı iki katına çıkaracağız.” dedi.

TTO ve İş-Kur’un hayata geçirdiği istihdam garantili kurslar açılmaya devam ediyor. Fabrikalarla yapılan anlaşmalarla açılan kurslara bir yenisi daha eklendi. İlk olarak Alfemo ile birlikte düzenlenen mobilya döşemeciliği kursunun ikincisi Merinos’ta açılacak. Yüzde 50 istihdam garantili kursa 40 kişi alınacak. Üç aylık kursta, 480 saat eğitim verilecek. Merinos üretim tesislerinde 1 Haziran 2011‘de başlayacak kurs, 23 Ağustos’a kadar devam edecek. Dersler, 08.30 ile 15.20 saatleri arasında yapılacak. Kursa 22 ile 5 yaş arası, askerliğini yapmış ve en az lise mezunu erkekler alınacak. Kursiyerlerin 15 liralık yevmiyeleri ve sigortaları İş-Kur tarafından karşılanacak. Seçmeler ise 30 Mayıs günü saat 10.00’da TTO’da yapılacak.

Daha önce İş-Kur ile birlikte kaynakçılık, mobilya ustalığı ve CNC kursları açan TTO, yeni bir kursa daha imza atıyor. İki hafta sonra başlayacak kurs için düzenlenen protokol imza törenine İş-Kur Müdürü Mehmet Nayman, Merinos Genel Müdürü Çiftçi, TTO Başkanı Behçet Çınar ve Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun katıldı. İmzaların ardından bir açıklama yapan Çınar, “İşsizliğin çözümü için üstümüze düşen görevi yapmaya devam ediyoruz. Fabrikaların aradıkları özelliklere sahip vasıflı eleman yetiştirmek için girişimlerimiz devam ediyor. Merinos’a, kurs konusunda gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.