Hendek Eğitim Fakültesi Öğrencileri Eylem Yaptı

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Anabilim Dalı bölümü öğrencileri, eğitim fakültesi önünde eylem yaptı.

Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Anabilim Dalı bölümünde okuyan yaklaşık 250 öğrenci, bir basın bildirisi okudu. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Fakültesi öğrencisi İzzettin Güven, "Milli Eğitim Bakanlığı 12 Mayıs 2011 tarihinde internet sitesinden duyurduğu 2011 yılı öğretmen atamalarında ‘Rehber Öğretmen‘ kadrolarına felsefe bölümü mezunlarının atamalarının yapılmasını ilan etti. Bu atama kararı Talim Terbiye Kurulu 07 Temmuz 2009 tarih ve 80 sayılı daha önce alınmış karara aykırı

davranmıştır. Oysa PDR (Psikolojik Danışma ve Rehberlik) alanlarında gelişmiş ülkelerde PDR hizmetleri lisans üstü uzmanlık düzeyinde yürütülmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğünün kendi şurasında aldığı karara aykırı bu davranışını protesto ediyoruz" dedi.

Güven, yapılan bu uygulamanın PDR öğrencileri üzerinde psikolojik, sosyal ve akademik gelişimlerine zarar vereceğini belirterek, "Rehber öğretmenlik kadrolarına alan dışı atamalar yapmaya yönelik bu yanlış davranıştan derhal vazgeçmelidir" diye konuştu.

Hendek Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğrencileri, pazar günü Ankara‘da konuyla ilgili miting düzenleyeceklerini, isteyen öğrencilerin gelebileceğini kaydetti.

Kaynak: İHA