Ergani’De Sosyal Güvenlik Haftası Kutlandı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ bir dizi etkinliklerle kutlandı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ bir dizi etkinliklerle kutlandı.

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ergani Müdürü Garip Karatay, etkinlik kapsamında Ergani Kaymakamı Ramazan Yıldırım’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Karatay, sosyal güvenlik reformu ile yeniliklerin yapıldığını kaydederek, kayıt dışı istihdamla mücadele ettiklerini belirtti.

    Karatay, “Sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri arasında norm birliğinin bulunmaması gibi birçok nedenden dolayı sosyal güvenlik reformu, kamu bütçesi üzerinde büyük bir yük oluşturmuş ve sosyal güvenlik reformunun hayata geçirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir.” dedi.

    Genel sağlık sigortasıyla vatandaşların güvence altına alınmasının planlandığını ifade eden Karatay, şunları söyledi: “Emeklilik sisteminin temel yapısı değiştirilmeksizin, aylık bağlama oranları, emekliliğe hak kazanma yaşı, emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısı ve güncelleme katsayısı gibi kurallarda değişikliğe gidilmesi reformun ana parametrelerini oluşturmaktadır. Emeklilik yaşı 2000’den sonra işe başlayanlar için 4447 sayılı Kanun ile kadınlarda 58, erkeklerde 60 olarak belirlenmiştir.”